Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Viroze haraju

Pravi izazovi tek slijede: Evo kako pripremiti tijelo za njih!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Budite se svako jutro začepljenog nosa u posljednje vrijeme?

Znak je to da je počela sezona viroza i da organizam treba zaštititi te preventivno djelovati.

Pročitajte i ovo Ilustracija IZVJEŠĆE O NUSPOJAVAMA HALMED objavio u koliko je slučajeva u Hrvatskoj utvrđena veza između cjepiva protiv korone i smrti Slika nije dostupna Pripreme za jesen Tjelovježbom i vitaminima protiv nadolazećih viroza

Liječnici kažu da su virusi već debelo u akciji. Većina se ipak izvuče samo sa slabijom temperaturom, punim nosom i glavoboljom. No, djeca i starije osobe posebno su osjetljive skupine, a nutricionisti preporučuju da preventivu umjesto u obližnjoj ljekarni potražite na tržnici.

Ističu da je sada prijelomno razdoblje za naš organizam, kada se pripremamo i jačamo za predstojeće izazove - viruse, infekte i bolesti. Preporučuje se konzumacija što više voća i povrća.

'Svi oni sumporni lijepi spojevi koji nam dižu imunitet su tu spremni za nas. Češnjak je baš pravi izbor u ovo vrijeme. S druge strane, tu je naravno, vitamin C koji je štit našeg cjelokupnog imuniteta. Ako nemamo njega, ne štima nam cijeli imunitet', kaže nutricionist.

A trenutačno ga najviše ima u šipku i mandarinama. Uz zdravu prehranu, za obranu od prehlada i viroza, dobro će doći med, propolis i ostali pčelinji proizvodi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene