Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tinejdžeri ne spavaju dovoljno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski tinejdžeri škode svom zdravlju jer ne spavaju dovoljno, a razlog tome je što ih od sna odvlače elektronske naprave u njihovim sobama.

Savjetodavno tijelo priopćilo je da bi nezdrav san mogao konkurirati nezdravoj hrani kao glavno pitanje životnog stila za roditelje tinejdžera.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 3 Kvaliteta života Čudaci na dva kotača osvajaju Europu: ''Kombinacija vlak - bicikl ne bi trebala biti nikakav SF, nego dio hrvatske turističke ponude'' Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti"

Studija u kojoj je ispitano 1000 tinejdžera u dobi od 12 do 16 godina pokazala je da 30% ispitanih spava samo 4 do 7 sati, dok je preporučeno 8 do 9 sati sna.

Gotovo četvrtina ispitanih je rekla da češće od jednom tjedno zaspu pred televizorom, dok slušaju glazbu ili dok koriste druge elektronske naprave.

"To je jako zabrinjavajući trend", izjavio je dr Chris Idzikowski iz edinburškog Centra za spavanje.

"Suočeni smo s pojavom 'junk sleepa' - to je san koji ni po duljini ni po kvaliteti ne zadovoljava i ne odmara mozak da bi mogao biti spreman za školske aktivnosti".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene