Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Stručnjaci za potpunu zabranu upotrebe žive

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravstveni i ekološki stručnjaci zatražili su od Europske unije da uvede potpunu zabranu upotrebe žive u cijeloj Europi i da u okviru Ujedinjenih naroda inicira usvajanje te mjere na svjetskoj razini.

Skupina stručnjaka iz cijele Europe zatražila je u izvješću od Bruxellesa da intenzivira napore kako bi u potpunosti suzbio primjenu žive koja se i dalje upotrebljava u najrazličitije svrhe, u rasponu od stomatologije do proizvodnje medicinskih uređaja poput toplomjera.

Pročitajte i ovo Papa Franjo predvodi misu za Veliki Petak - 1 Pati od respiratornih problema Papa Franjo na misu stigao u invalidskim kolicima: Nije mogao obred započeti na uobičajen način Proljetni umor Mnogi imaju simptome Umorni ste, razdražljivi i bezvoljni? Stručnjaci otkrivaju kako se riješiti proljetnog umora

"Čak i kada bismo u potpunosti prekinuli proizvodnju žive i spriječili izlijevanje odnosno emisiju tog metala u okoliš, naša hrana širom svijeta ostala bi zagađena još sljedećih nekoliko godina", upozorio je Genon Jensen, ravnatelj nevladine organizacije Savez za zdravlje i okoliš prilikom predstavljanja izvješća zastupnicima u Europskom parlamentu.

U izvješću se također zahtijeva "opće ograničenje svih preostalih primjena žive u proizvodima".


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene