Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Globalni problem

Štetne posljedice trudnoće za tinejdžerice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trudnoća je najveći razlog smrti tinejdžerica diljema svijeta izjavio je 'Save the Children'. Svake godine milijuni tinejdžerica umiru od posljedica trudnoće ili porođaja.

U novom izvještaju 'Save the Children-a', navodi se da djevojke u ranim godinama, do 15 godina, imaju pet puta veću vjerovatnost da umru tijekom ili nakon trudnoće, od žena u 20-im godinama.

Pročitajte i ovo Ryanaira zrakoplov Drama u zračnoj luci Tragična smrt na nebu: Putnik preminuo od na letu Ryanaira, s njim bila i trudna supruga Muškarac odjeven u Djeda Mraza pao sa zgrade Užas u Rusiji Muškarac odjeven u Djeda Mraza pao sa zgrade, djeca sve gledala: "Praznik se pretvorio u monstruoznu nesreću"

U zemljama u razvoju, planiranje obitelji nije samo stil života, od toga ovise i dječji životi.

>> S petnaest godina postala seksualno aktivna?!

Više od 25 tisuća djevojaka mlađih od 18 godina uda se svaki dan. Mnoge ostanu brzo trudne iako njihova tijela nisu dovoljno razvijena za takve promjene.

'Problem da djeca imaju djecu-i umiru zbog toga, jer njihova tijela nisu spremna za trudnoću globalni je problem!', izjavio je izvršni direktor 'Save the Children-a' Justin Forsyth.

>> Trudna sedam puta u pet godina!

To je tragedija ne samo za mlade djevojke, nego i njhovu djecu-djeca, čija majka ima manje od 18 godina, imaju veću vjerovatnost da umru tijekom ili nakon poroda.

Izvješće je pokazalo da u svijetu jedna od pet djevojaka, od 15 do 18 godina, su majke. Sljedeći korak ovog udruženja bit će summit na koje će se raspravljati o kontracepciji i načinima kako da se mlade djevojke zaštite od neželjene trudnoće.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene