Časopis Nutrition je objavio istraživanje gdje se ispitanicima razina arginina u krvi povećala za 22 % nakon 3 tjedna zahvaljujući soku lubenice.
Prijašnje su studije pokazale da visoke oralne doze arginina izazivaju mučninu i probavne smetnje, što nisu nuspojave konzumiranja soka lubenice jer sok lubenice ne sadrži arginin već aminokiselinu citrulin koja je prekursor za sintezu arginina.
Dodatni razlog zašto je korisno uživati u lubenici je njen crveni pigment tj. likopen!
Najčitanije
-
Upozorenje DHMZ-a
Cijela Hrvatska pod meteoalarmom, jako nevrijeme protutnjalo Zagrebom
-
strašna oluja u Poljskoj
VIDEO Ne, ovo nije pjena koja je preplavila ulice: Ogromna tuča sručila se na grad
-
Očevid u tijeku
Strašna tragedija: Kamion pregazio djevojčicu koja se vraćala iz škole - "Čuli smo strašan udarac"