Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nasilje u kući, seksualno nasilje i proganjanje događa se u istospolnim zajednicama kao i u heteroseksualnim zajednicama, a vjerojatnost da će biseksualne žene biti izložene nasilju veća je nego kod ostalih žena, utvrdio je Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti.


'Znamo da nasilje pogađa svakog bez obzira na seksualnu orijentaciju. Ovo izvješće sugerira da lezbijke, homoseksualci i biseksualci u ovoj zemlji plaćaju cijenu seksualnog nasilja i proganjanja u intimnoj vezi', kazao je ravnatelj CDC-a Tom Frieden.

U kategoriji muških ispitanika 26 posto homoseksualaca i 37 posto biseksualaca prijavilo je nasilje partnera u odnosu na 29 posto heteroseksualaca. U kategoriji ispitanica nasilje u kući prijavilo je gotovo 44 posto lezbijki, i 62 poto biseksualki za razliku od 35 posto heteroseksualki.

Vezani članci Na FPZG-u predstavljeni rezultati istraživanja o političkoj pismenosti učenika završnih razreda srednjih škola VIDEO Za trećinu mladih homoseksualci su bolesni, gotovo polovica smatra da je u redu koristiti ZDS Vršnjačko nasilje Još jedan maloljetnik kazneno prijavljen zbog zlostavljanja 14-godišnjeg dječaka u Zadru

>> Gay je OK i u Urugvaju: Istospolni brakovi na korak do legalizacije

Istraživanje, kojim je bilo obuhvaćeno 16 tisuća odraslih osoba, utvrdilo je da je među žrtvama silovanja 48 posto biseksualki i 28 posto heteroseksualnih žena bilo silovano u dobi od 11 do 17 godina.

CDC je utvrdio da je u slučaju većine žena koje su iskusile na svojoj koži nasilje, bez obzira na njihovu seksualnu orijataciju, počinitelj bio muškarac. Ovi podaci CDC-a prvi su nacionalni koji se tiču učestalosti nasilja u istospolnim zajednicama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook