Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ovo niste znali

Rezultati koji će vas natjerati da napokon prestanete gristi nokte!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uporne i dugotrajne infekcije, razne gljivice i bakterije cijena su grizenja noktiju. Zašto onda to radimo?

Sigurno znate barem jednu osobu koja grize nokte. Ili ste možda upravo vi ta osoba. A zašto to radite? ''Većina stručnjaka smatra da se na taj način opuštamo u stresnim situacijama'', objašnjava psihologinja Marija Krmek.

Pročitajte i ovo Zabranjena javna tribina u Benkovcu - 3 Gledajte u Provjerenom Lagao da je na putu kako bi izbjegao pitanja, reporterka ga razotkrila: "Ravnatelj nije tu, možda je to bio domar" Iva Radić - 1 Suočavanje s prošlošću Vukovarka koja 30 godina traži istinu o sudbini svojeg oca: Zašto se ništa nije pomaknulo s mrtve točke?

Ekipa Provjerenog razgovarala je i s dermatologom prof. dr.sc. Mihaelom Skerlevom koji im je objasnio što grizenje noktiju čini samom noktu, ali i koži oko njega. ''Grizenje noktiju pogoduje stvaranju gljivičnih infekcija noktiju. Te infekcije su uporne, dugotrajne, mijenjaju nokat i nekad treba nekoliko mjeseci da bi se stanje saniralo'', rekao je prof. Skerlev.

Kako bi saznali što točno stavljamo u usta kada zagrizemo nokat, novinarka Provjerenog obišla je grad i nakon toga napravila bris ruku.

Rezultate briseva ruku i savjete kako prestati gristi nokte pripremili su za novu emisiju. A vidjet ćete i pravog „ovisnika“ o grizenju noktiju. Ekipa Provjerenog provela je 12 sati s Antoniom koji tu naviku ima od djetinjstva. Što mislite, koliko puta su ga uhvatili s prstima u ustima? Doznajte u novoj emisiji večeras iza Masterchefa!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene