Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Propolis umjesto konzervansa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve je veći interes za prirodnim alternativama određenih konzervansa.


Sve veći otpor potrošača prema konzervansima natjerao je proizvođače da se okrenu prihvatljivijim alternativama poput primjerice, ekstrakta ružmarina. 

Pročitajte i ovo Rojevi pčela - 5 Bez njih nema hrane Građani u panici, prestrašeni rojevima kukaca u krošnjama, dimnjacima i zidovima: "Ljudi su se okretali i gledali što se događa" Pčela, ilustracija (Foto: AFP) Posumnjali na upalu rožnice Strava na Tajvanu: U oku žene ispod kapka živjele četiri minijaturne pčele, hranile se njezinim suzama


Čini se i da alkoholni ekstrakt propolisa može poslužiti kao konzervans. 


Časopis Food Chemistry objavio je rezultate djelotvorne inhibicije E. coli što znači mogućnost upotrebe propolisa za proizvode kao što je mljevena govedina. 


Testirani propolis je podrijetlom iz Argentine, a dodatno treba provjeriti da li će količina propolisa koju treba dodati hrani kako bi se postigao potreban učinak biti prihvatljiva potrošačima s obzirom na eventualno promijenjen okus.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene