Znanstvenici s Queensland Institute of Medical Research dodaju kako je kod osoba koje su već imale rak kože utvrđena najveća korist u izbjegavanju hrane s visokom razinom masti i šećera te pretjerano prerađene hrane.
Pišući u znanstvenom časopisu American Journal of Clinical Nutrition istraživači napominju da je najveće smanjenje rizika za rak kože zabilježeno kod ljudi čija se prehrana u najvećoj mjeri sastoji od voća i povrća.
U istraživanju je sudjelovalo 1360 ispitanika.
Ovo je prva studija koja je pokazala da prehrana može smanjiti rizik za rak kože slično kao i izbjegavanje pretjerane izloženosti sunčevom zračenju oko podneva.
Najčitanije
-
Šokantan slučaj
Poznato što će biti s bebom pronađenom u kanti za smeće: "Nakon procjene liječnika izgledno je..."
-
osumnjičeni su uhićeni
Na turiste pucano iz vatrenog oružja, četvero mrtvih. Oglasio se i premijer: "Šokirani smo!"
-
apartmani i kuće za odmor
Cijene nekretnina eksplodirale u jednoj regiji: "Ono što je bilo 10.000 eura sad je 50 tisuća. A ovdje je najbolje investirati..."