Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pozitivan utjecaj igranja kockama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kod djece koja se često igraju kockama se povećava brzina kojom se razvijaju jezične sposobnosti, utvrdili su američki znanstvenici.

U šestomjesečnom istraživanju provedenom na University of Washington u Seattleu je sudjelovalo 175 djece u dobi od jedne do 2,5 godine.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Ekonomske posljedice koronavirusa Ipak nema masovne apokaliptične potrošnje: Podaci poreznika pokazuju razmjere desanta građana na trgovine Promijenite način razmišljanja Optimizam na najjače Znanost dokazala: 7 načina kako prevariti mozak da misli pozitivnije

Testiranja jezičnih sposobnosti na kraju studije su pokazala da djeca koja su se najviše igrala plastičnim kockama imaju u odnosu na ostale svoje vršnjake prosječno 15% bolje rezultate.

Znanstvenici u stručnom časopisu Archives of Pediatric and Adolescent Medicine navode kako igra kockama u razdoblju u kojem se dječji mozak brzo razvija potiče razmišljanje, pamćenje te sposobnost fizičkog ovladavanja predmetima.

Ovakva igra može predstavljati idealnu zamjenu za manje poticajne aktivnosti poput gledanja televizije, dodaju istraživači.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene