Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kemičari Fred Shin i Kim Daigle predlažu brašno od riže i krumpira za izradu palačinki, umjesto pšeničnog brašna kojeg oboljeli od celijakije trebaju izbjegavati.


Istraživanje pokazuje da svaka dvjestota osoba boluje od celijakije. 

Vezani članci Krunoslav Capak, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Ravnatelj HZJZ-a potvrdio: U Hrvatskoj dosad 99 slučajeva zaraze koronavirusom Širi se koronavirus U Kini umrle još 42 osobe od koronavirusa, u Njemačkoj potvrđeno petero zaraženih

Glavni problem kojeg je trebalo prevladati su pekarske kvalitete brašna od riže i krumpira, što su zapravo problemi koji se javljaju sa svakim brašnom koje ne sadrži gluten, protein pšenice. 

Nakon mnogo truda tj. nakon mnogo palačinki spomenuti dvojac je zaključio da je optimalan udjel brašna od slatkog krumpira 20-40 .