Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čuvaju srce, kosti...

Ovo je 10 super namirnica koje će vas održati mladima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neke sprječavaju tumorske tvorbe, neke čuvaju srce, a neke nas brane od svakodnevnih prehlada i viroza, no jedno im je zajedničko. Sve su ove namirnice vrlo ukusne, a što je najbitinije dostupne su svima.

Grožđe - ovo voće prepuno je vitamina A, B i C i mnogih minerala zbog čega odlično čuva našu kožu od UV zračenja i razvoja malignih tvorbi, piše Men's Fitness.

Pročitajte i ovo Ilustracija upozorenje Provjerite zalihe: Povlači se proizvod zbog prevelike količine otrova Slika nije dostupna KAMPANJA 4 O Opasnost vreba iz hladnjaka: Kako ljeti izbjeći pokvarenu hranu

Grah - iako je mnogima 'kritična' namirnica, grah je pun vlakana i kompleksnih glicida, minerala i vitamina. Zbog svojih svojstava doslovce čisti debelo crijevo čime sprječava nastanak raka debelog crijeva, a kod muškaraca i raka prostate.

Sjemenke lana - još jedan izvor omega-3 masnih kiselina, a žvačući ih se borimo protiv nagomilavanja plaka na zubima, a odličan je i u borbi protiv 'lošeg' kolesterola

Brokula - ova namirnica krcata je vitaminom B9, a pomaže u borbi protiv anemije, a njeni antioksidansi služe u borbi protiv stanica raka. Najzdraviji je kada se jede sirov.

>> Saznajte koje su namirnice na listi opasne hrane!

Jabuka - ne kaže se bez veze 'jedna jabuka na dan tjera doktora iz kuće van'. Ona smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti, raka i astme. Možda ne znate, ali kora jabuke sadrži mnogo više antioksidansa nego meso jabuke.

Đumbir - ovaj pikantan korijen pogodan je u borbi protiv sezonskih prehlada i gripa, a odličan je i protiv mučnina, posebno kod trudnica.

Luk - neizostavan sastojak mnogih jela sprječava rasplamsavanje bakterije Helicobacter Pylori u probavnom sustavu, a održava krvne žile zbog čega se poboljšava protok krvi.

Špinat - ovo povrće sa razlogom zovemo superhranom. Zbog velike količine magnezija održava tonus mišića i regulira razinu šećera u krvi, baš kao i krvni tlak. Odličan je i u borbi protiv probavnih smetnji.

Kelj - možemo ga koristiti u cijelom nizu jela i spravljati ga na najrazličitije načine, a on će se pobrinuti za zdravlje naših kosti te spriječiti nastanak raka prostate.

Limun - pun je vitamina C, a stavite li g au zeleni čaj pomoći će vašem organizmu da lakše apsorbira antioksidanse iz čaja, a isto djeluje i na plodove mora iz kojih pomaže apsorpciji željeza.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene