Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministarstvo objavilo

Saznajte koje su namirnice na listi opasne hrane!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Narodnim novinama Ministarstvo poljoprivrede je sredinom ožujka objavilo listu opasne hrane na kojoj se nalazi 40-ak namirnica.

Riječ je o hrani koja pri uvozu, zbog štetnih tvari koje sadrži,  podliježe strožim kontrolama. Na listi opasne hrani nalaze se tjestenina iz Kine, lješnjaci iz Azerbejdžana, kikiriki iz Brazila, Gane, Indije i Južnoafričke Republike.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nedopuštene količine Budite oprezni: Povlači se još jedna omiljena namirnica, puna je pesticida Žito - 5 građani u strahu Je li Hrvatska preplavljena ukrajinskom pšenicom i brašnom koje sadrži otrovne pesticide? Evo što kaže Ministarstvo

Pesticidi se kriju u svježem pomelu, grahu i crnoj čaju, koji na police naših trgovina stižu iz Kine. Pesticidi se skrivaju i u hrani uvezenoj iz Egipta i Dominikanske Republike.

Popis u Narodnm novinama upozorava da se klonite graha, rajčica, dinja, paprika i patlidžana, naranča, breskva, nara, jagoda i paprikama iz ovih zemalja. U začinima i povrću s Tajlanda također se nalaze pesticidi.

Listu hrane koja zahtijeva strožu kontrolu Ministarstvo poljoprivrede dobilo je od Europske unije. Cijelu listu možete OVDJE pogledati.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene