Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zdrava majka, zdravo dijete

Majčino mlijeko određuje odabir hrane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Majke, koje žele da njihova djeca kasnije jedu puno zelenila, za vrijeme dojenja moraju i same jesti povrće.

Znanstvenici su otkrili kako su dječji pupoljci za okus od drugog do četvrtog mjeseca nakon rođenja premazani okusima kojima su izloženi. Ti okusi su odgovorni za njihov izbor hrane u kasnijoj dobi.

Pročitajte i ovo Napad Irana na Izrael U bolnici je Sedmogodišnja djevojčica bori se za život, njezin dom pogodio je šrapnel iranske rakete: "Spavala je u kući, a onda je palo na nas" Miljacka Privezani zajedno Užas u Sarajevu: Iz Miljacke izvučena tijela majke i četverogodišnjeg djeteta

U istraživanju su djeca u tim mjesecima hranjena mlijekom gorkog i kiselkastog okusa. Ta djeca su i kasnije preferirala takvo mlijeko. Oni pak koji su to isto mlijeko dobili tek sa šest mjeseci, kasnije su ga odbijali. Djeca su u tim mjesecima većinom hranjena dojenjem, odnosno izložena okusima iz hrane koju majka jede, piše Telegraph.

>> Studija: Dojenje pomaže ženama koje su preboljele rak

'Izlaganjem djece u tom osjetljivom periodu određenim okusima, potiče ih se na jedenje hrane, koja bi im inače možda bila groznog okusa. Ako povećamo konzumaciju voća i povrća među trudnicama i dojiljama, trebali bi kasnije imati zdraviju djecu, koja se zdravo hrane', rekao je Gary Beauchamp, voditelj istraživanja provedenog u znanstvenom centru u Philadelphiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene