Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otporan na antibiotike

Novi soj gonoreje mogao bi biti opasniji i od AIDS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi soj gonoreje otporan je na antibiotike, a neki liječnici vjeruju i kako će se pokazati gorim od AIDS-a.

Gonoreja HO41 prvi je put zabilježena kod jedne japanske prostitutke prije dvije godine, a liječnici i znanstvenici sada upozoravaju kako je potencijal da se ova bolest pretvori u katastrofu golema, piše Sky News. 'Ovo je hitna situacija, kako vrijeme odmiče bolest postaje sve gora', rekao je dr. William Smith iz američkog ureda za praćenje spolno prenosivih bolesti.

Pročitajte i ovo Snimke iz nuklearne elektrane u Fukushimi - 3 Japan FOTO Trinaest godina nakon potresa objavljene slike iz unutrašnjosti nuklearne elektrane Prevrnuti tanker kod obale Japana VIDEO Prevrnuo se tanker, u pomoć poslani zrakoplovi i brodovi: Dio mornara nestao

>> Šokantno: 7.000 pacijenata obaviješteno da su zbog zubara možda zaraženi AIDS-om!

HO41 još nije nikoga ubila niti se proširila izvan Japana, ali neka vrsta akcije je hitno potrebna, upozoravaju liječnici jer ovaj soj bolesti je otporan na postojeće lijekove te se uskoro moraju razviti novi lijekovi.

'Ova bolest bi kratkoročno mogla biti gora i od AIDS-a jer je bakterija agresivnija i u kraćem razdoblju se može proširiti među više ljudi', kažu stručnjaci.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene