Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nakon godišnjeg odmora preporučuje se - odmor!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zvuči nevjerojatno, ali nakon duljeg plandovanja tijekom godišnjeg odmora, kada se baš i ne pazi na san i prehranu, moguća je pojava kroničnog umora.

I nakon godišnjeg odmora čovjeku je potreban odmor. Poslodavci sigurno neće imati razumijevanja, ali upravo to će savjetovati liječnici. Jer život na plaži daleko od briga nikako ne znači i zdrav život.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IMUNOSAL Ojačajte svoj imunološki sustav i preskočite sezonu viroza Vesela ekipa burger bara (Foto: Facebook) ZAGREBAČKI BURGER BAR Poklonila radnicima plaćeni godišnji do veljače: "Jedini način da firma bude uspješna je da ima sretne radnike"

Preskakanje obroka, brza hrana, manje sna, sunce i morska voda itekako iscrpljuju organizam.

'Po povratku s godišnjega malo se redovitije hraniti, uzimati više žitarica, voća, ne znam treba li posebno spominjati potrebu za vitaminima, posebno onim koji djeluju antioksidativno poput C vitamina,' savjetuje doktor Aleksandar Schnapp.

U ljekarnama se ovih dana najčešće traži pomoć za alergiju na sunce jer koža na odmoru najviše strada.

Preporučuje se kozmetika koja će vratiti vlažnost kože, poput losiona i kremica koji će smanjiti nadraženosti i potaknuti hidrataciju kože. Zatim vitamini i minerali, poput vitamina B kompleksa koji potiču epitelizaciju kože i inače se koriste u tretmanu kožnih oboljenja.

Više u video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene