Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Boli li odrastanje?

'Najvažnije je prodrijeti do djeteta, a onda mu i pružiti pomoć'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Boli li odrastanje? Mnogi školarci imali bi svoju verziju odgovora na ovo za njih veoma važno pitanje.

'Ne boli. Ja nemam neke probleme, a ni ostali u mom razredu', uvjerena je Karolina Bacinger, učenica Osnovne škole Kuršanec. No profesorica Zvonka Rakuša smatra kako djeca nisu svjesna što to pitanje točno znači. 'Ponekad riječi bole znatno više od fizičkog nasilja, a među njima su česta zadirkivanja, kojih mogu postati svjesni tek kad malo odrastu', rekla je.

Pročitajte i ovo Mlada djevojka maže lice kozmetičkim preparatom Opsjednutost starenjem Lanac ljekarni odlučio stati na kraj štetnoj pojavi među mladima: "U slučaju bolesti ovi proizvodi mogu im i naštetiti" Europska iskaznica za osobe s invaliditetom Šok za mnoge ''Dobili smo iskaznicu za osobe s invaliditetom, a dijete je zdravo'': Provjerili smo o čemu se radi

'Djeca se, posebno tijekom puberteta, susreću s brojnim problemima. To su promjene koje nastupaju na njihovom tijelu, ali i u ponašanju, sukob s odraslima, problemi s koncentracijom i poteškoće u učenju, želja za upoznavanjem nečeg novog', pojasnila je školska liječnica Dijana Uvodić Đurić najčešće probleme s kojima se susretala tijekom svoje dugogodišnje prakse.

Dodala je kako im u rješavanju tih problema trebaju zajedno pomoći školski liječnici, psiholozi, sociolozi, roditelji, a važna je i uloga vršnjaka. 'Oni su jedni drugima ponekad najbliži. Ako imaju povjerenja u prijatelja, njemu će se prvom povjeriti', dodala je.

>> Sken mozga može otkriti hoće li dijete biti kriminalac

'Najvažnije je da se prepozna da dijete ima neki problem, čak i ako šuti o tome, a onda će se uvijek naći neki način da se do njega dopre i pomogne mu se', zaključila je Uvodić Đurić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene