Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova strategija

Britanci: 'Najkasnije 2050. gotovo nitko ne bi trebao umrijeti od raka dojke'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U skladu s novom strategijom koju Velika Britanija namjerava provesti najkasnije do 2050. godine, gotovo sve žene bi trebale preživjeti rak dojke.

Britanski znanstvenici vjeruju da će unutar sljedećih 40 godina liječenje raka dojke biti toliko učinkovito da će više od 95 posto slučajeva biti izliječeno, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kontraproduktivno Britanci imaju novu definiciju ekstremizma: Mogla bi ugroziti slobodu govora Ilustracija Eskalacija nasilja SAD i Velika Britanija žestoko napali Jemen, hutisti odmah izveli novi udar

Znanstvenici također predviđaju da će deseci tisuća slučajeva oboljenja od raka dojke biti spriječeno, prvenstveno zbog poboljšane prehrane, fizičkog vježbanja te smanjene konzumacije alkohola i cigareta.

Istraživači sa više od 30 sveučilišta diljem Velike Britanije sastavili su akcijski plan za način na koji 'pobijediti' rak dojke u sljedećih nekoliko desetljeća.

>> Rak dojke - bolest koja ne zaobilazi ni muškarce!

Mjesec borbe protiv raka dojke održava se u listopadu Izračunali su da ukoliko se ništa ne učini kako bi se poboljšalo dijagnosticiranje i tretman, 185.000 žena će umrijeti od ove bolesti do 2030.

Ali s određenim medicinskim prednostima, za koje kažu da će se moći primijeniti u sljedećih 40 godina, bit će rijetkost da žene umiru od ove bolesti. Ovo bi se moglo dogoditi čak i kad ne bi postojao lijek protiv raka.

'Nadam se da ćemo u budućnosti, najkasnije do 2050. godine, pobijediti rak dojke. On se može izliječiti, može se izliječiti i može se nadživjeti. Vrijeme na nas vrši pritisak. Ako ne učinimo ništa, onda ćemo do 2030. imati 1,2 milijuna žena koje žive s rakom dojke', rekla je barunica Delyth Morgan, šefica kampanje za borbu protiv raka dojke u Velikoj Britaniji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene