Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nova metoda porođaja pod hipnozom omogućava porod bez lijekova.


Ta je metoda smanjila korištenje lijekova i epiduralne, uz koje rađa šest od deset žena. Metoda se trenutno ispituje na 800 Britanki.

Vezani članci Jadranka Šepić (Foto: Dnevnik.hr) Projektu splitske znanstvenice šest milijuna kuna za istraživanje klimatskih promjena Mila Kunis (Foto: Profimedia) Opravdano nosi titulu jedne od najljepših glumica: I u ležernom izdanju bez šminke ona je prava ljepotica

'Žene prolaze kroz trening u trajanju od 90 minuta i dobiju CD kojeg slušaju kako bi se opustile', pojasnila je babica Soo Downe, koja vodi projekt.

'Zbog tehnike autohipnoze osjećala sam se smireno i mogla sam se kontrolirati tijekom poroda, tako da mi trudovi nisu bili problem', pojasnila je jedna Britanka, koja je rodila korištenjem tehnika autohipnoze. 'Htjela sam roditi na prirodan način, jer se bojim posljedica lijekova', rekla je druga majka.

>> Twittala tijekom svih 25 sati poroda

Ideja kako je bol rezultat aksioznosti i može se eliminirati tehnikama opuštanja potječe još od 1930. godine, piše Telegraph. Stručnjaci tvrde kako terapija ne daje stopostotno jamstvo za uklanjanje boli, ali pomaže tijelu da bude opuštenije tijekom samog poroda.