Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Metode opuštanja

Moguće je: Bezbolan porod bez lijekova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova metoda porođaja pod hipnozom omogućava porod bez lijekova.

Ta je metoda smanjila korištenje lijekova i epiduralne, uz koje rađa šest od deset žena. Metoda se trenutno ispituje na 800 Britanki.

Pročitajte i ovo Obnova na Trgu pravde - 3 rok do 2026. godine Zagreb će imati novi trg i garažu za 1600 automobila, sve će koštati 93 milijuna eura Slika nije dostupna Vojska izvođača Novi cirkus u Velikoj Gorici, traži se 10 najboljih projekata

'Žene prolaze kroz trening u trajanju od 90 minuta i dobiju CD kojeg slušaju kako bi se opustile', pojasnila je babica Soo Downe, koja vodi projekt.

'Zbog tehnike autohipnoze osjećala sam se smireno i mogla sam se kontrolirati tijekom poroda, tako da mi trudovi nisu bili problem', pojasnila je jedna Britanka, koja je rodila korištenjem tehnika autohipnoze. 'Htjela sam roditi na prirodan način, jer se bojim posljedica lijekova', rekla je druga majka.

>> Twittala tijekom svih 25 sati poroda

Ideja kako je bol rezultat aksioznosti i može se eliminirati tehnikama opuštanja potječe još od 1930. godine, piše Telegraph. Stručnjaci tvrde kako terapija ne daje stopostotno jamstvo za uklanjanje boli, ali pomaže tijelu da bude opuštenije tijekom samog poroda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene