Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović izjavio je danas kako bi 50 milijuna kuna, koliko je rebalansom državnog proračuna dodatno osigurano za skupe lijekove u ovoj godini, trebalo omogućiti dostupnost tih lijekova svima kojima su potrebni.


"U Hrvatskoj ne postoji nitko tko treba posebno skupi lijek za neku rijetku bolest a da ga neće dobiti", rekao je ministar Milinović nakon potpisivanja sporazuma o suradnji s dekanima hrvatskih medicinskih fakulteta.

Vezani članci Droga, ilustracija Hrvati sve češće posežu za antidepresivima, ali i drogama. Jedna doživljava pravi boom Slika nije dostupna Basler polica dopunskog osiguranja - već od 75* kn mjesečno

Ovih je dana u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO) počela edukacija članova bolničkih povjerenstava koji odlučuju o nabavci skupih lijekova, kako bi se spriječile proceduralne greške koje bespotrebno produljuju čekanje pacijenata na potrebni lijek.

Milinović je istaknuo kako je u tijeku analiza poslovanja bolničkog sustava jer se približava 31. srpnja, odnosno kraj tromjesečnog razdoblja tijekom kojega je bolnicama, točnije njihovim ravnateljima, bilo zabranjeno stvaranje novih dugova.
Prema Milinovićevim najavama, ostanak ravnatelja na svojim dužnostima ovisit će o rezultatima financijskog poslovanja koje su ostvarili, pri čemu nisu smjeli napraviti nove dugove.

Ministar zdravstva je, međutim, danas dodao kako će se, s obzirom na pritužbe sindikata, kod ocjene poslovanja uzimati u obzir i jesu li ravnatelji kršili kolektivne ugovore, kolike su im liste čekanja na dijagnostičke postupke, kvaliteta rada bolnice itd.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju