Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Maslinovo ulje dobro za srce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maslinovo ulje dobro je za srce, a od svih njegovih vrsta djevičansko maslinovo ulje najbolji je lijek za kardiovaskularne smetnje, prema studiji predstavljenoj u utorak na Svjetskom kardiološkom kongresu u Barceloni.

Istraživanje je u okviru projekta pod nazivom Eurolive proveo Gradski institut za medicinska istraživanja (IMIM) iz Barcelone, a predvodila ga je Maria Isabel Covas. 

Pročitajte i ovo Norveškom kralju Haraldu ugrađen je pacemaker Priopćenje palače Norveškom kralju pozlilo na odmoru u Maleziji: Završio na hitnoj operaciji, ugradili mu pacemaker Slika nije dostupna Umirite valove Pogledajte zašto svaki lukavi ribar uz sebe nosi žličicu maslinovog ulja

Studija pokazuje da redovita potrošnja maslinova ulja smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti zahvaljujući ne samo monozasićenim masnoćama, nego i biljnim tvarima s antioksidacijskim svojstvima, takozvanim polifenolima. 

Blagotvorni učinak djevičanskog maslinova ulja i "mediteranske" kuhinje za srce poznat je odavno, ali ovo je prvi put da znanstvena studija potvrđuje njegovu prednost naspram drugih vrsta ulja, kako tvrde autori studije. 

Više od 25.000 stručnjaka sudjeluje u radu godišnjeg Svjetskog kardiološkog kongresa u Barceloni koji se zatvara u srijedu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene