Maslinarstvom se na Krku bavilo oduvijek, no tek su posljednjih dvadesetak godina shvatili njegov puni potencijal, naročito u turizmu. Maslinovo ulje temelj je i većine autohtonih jela, a sve više turista traži upravo okuse kakve u krajevima iz kojih dolaze nisu imali prilike kušati.
Sve više ugostiteljskih objekata stoga se okreće upravo takvoj ponudi. 'Naša najveća potrošnja se događa ljeti, a ljeti su najprisutniji strani turisti. Mislimo da su dobrim dijelom oni to potroše', rekao je Ivan Katunar, predsjednik udruge proizvođača vina Žlahtina.
'Rado jedemo vaš sir. Vino je sjajno i sviđa nam se. Drugačije je od onoga što imamo kod kuće. Maslinovo ulje je božanstveno', rekla je Anna, gošća iz Njemačke.
Kada su reakcije ovakve, regija se za svoju prepoznatljivost ne treba bojati. Berba grožđa i berba maslina mogla bi biti dobra pa će turisti imati u čemu uživati i dogodine, jer mnogi su kušavši ove delicije obećali da će se vratiti.
Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.
-
Iz minute u minutu
Domovinski pokret slikao se ispod velikog križa i oglasio o SDSS-u, a Grbin poručio da Plenković treba psihijatra
-
Donosi Provjereno
Na adresu stigla iskaznica za dijete koja je šokirala roditelje: "Mene je toliko zgrozilo. S kojim pravom?"
-
donosi Provjereno
"Slučajno sam upalila TV i vidim dijete isto kao moje. Slušam tu ženu i ne mogu vjerovati!" Centar prešutio strašnu istinu majkama posvojenih dječaka