Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Turisti vole kušati domaća jela, uživati u okusima mjesta u kojem ljetuju. U Vrbniku se ugostitelji sve više okreću upravo takvoj ponudi.


Maslinarstvom se na Krku bavilo oduvijek, no tek su posljednjih dvadesetak godina shvatili njegov puni potencijal, naročito u turizmu. Maslinovo ulje temelj je i većine autohtonih jela, a sve više turista traži upravo okuse kakve u krajevima iz kojih dolaze nisu imali prilike kušati.

Vezani članci Ilustracija Crnogorska vlada dijeli siromašnima ulje i ograničava cijenu kruha: "Sve podsjeća na 90-e kad su ljudi čekali u redu za osnovne namirnice" Rt Kamenjak Kupači, oprez: U Istri se teško ozlijedila 22-godišnjakinja. Skočila u more s visine od 14 metara

Sve više ugostiteljskih objekata stoga se okreće upravo takvoj ponudi. 'Naša najveća potrošnja se događa ljeti, a ljeti su najprisutniji strani turisti. Mislimo da su dobrim dijelom oni to potroše', rekao je Ivan Katunar, predsjednik udruge proizvođača vina Žlahtina.

'Rado jedemo vaš sir. Vino je sjajno i sviđa nam se. Drugačije je od onoga što imamo kod kuće. Maslinovo ulje je božanstveno', rekla je Anna, gošća iz Njemačke.

Kada su reakcije ovakve, regija se za svoju prepoznatljivost ne treba bojati. Berba grožđa i berba maslina mogla bi biti dobra pa će turisti imati u čemu uživati i dogodine, jer mnogi su kušavši ove delicije obećali da će se vratiti. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.