Obavijesti Video Pretražite Navigacija
14 veličanstvenih

Ljekoviti trikovi iz kućne radinosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako mislite da votka služi samo za čašicu opuštanja, a cimet za mirisne kolače, iznenadit ćete se, te namirnice kao i mnoge druge imaju ljekovita svojstva.

Zašto piti lijekove protiv glavobolje kada pri ruci imate nešto što može pomoći da do glavobolje uopće ne dođe? Donosimo neobične kućne lijekove za koje nikada ne biste pomislili da će vam pomoći.

Pročitajte i ovo PR Dukat Triple 0% Dukat predstavio prvu liniju „pametnih“ jogurta Slika nije dostupna POSLJEDICE KORONE Utjeha u votki – Rusi u izolaciji strahuju da će se vratiti starim demonima: "To im je jedini način za opuštanje"

VOTKA – protiv neugodnog mirisa stopala
Votka sadrži visoki postotak alkohola, koji uništava bakterije i gljivice zaslužne za neugodne mirise te isušuje vlagu na koži stopala koja djeluje pogodno za razvoj bakterija i tako sprečava njihovo vraćanje.
No votka ne djeluje na bakterije stopala kroz probavni sustav, nego tako što ćete je nanijeti na komad tkanine ili vate kojom ćete zatim obrisati kožu stopala.

OLOVKA – protiv glavobolje
Kada smo nervozni, napeti i pod stresom, često podsvjesno stišćemo zube, čime napinjemo mišić koji povezuje čeljust i sljepoočnicu što rezultira glavoboljom. Da biste to spriječili, jednostavno između gornjih i donjih zubi držite olovku, što će onemogućiti rad mišića čeljusti i opustiti ih te tako spriječiti bolove.

JOGURT – protiv neugodnog zadaha
'Dobre bakterije' koje se nalaze u jogurtnoj kulturi stvaraju nepogodno okružje za bakterije odgovorne za neugodan zadah te tako smanjuju količinu tih bakterija u dijelovima probavnog sustava.

VODICA ZA ISPIRANJE USTA – protiv žuljeva
Neugodnih se žuljeva možete riješiti lako i bezbolno. Jednostavno namočite komadić vate vodicom za ispiranje usta i tri puta dnevno lagano utapkajte na mjesto gdje se nalazi žulj. Vodica će isušiti tekućinu ispod kože te ćete tako izbjeći pucanje žulja i neugodne rane.

SLATKI KORIJEN – protiv kurjeg oka
Slatki korijen sadrži tvari slične estrogenu koje čine kožu mekšom. Ljekovitu smjesu ćete dobiti tako što ćete naribati nekoliko štapića slatkog korijena i pomiješati ga s pola žličice vazelina. Smjesu treba nanijeti na područje gdje se nalazi kurje oko. Kada koža omekša, kurje oko će se moći lako odstraniti

ŠEĆER – protiv štucanja
Iako lijekova protiv štucanja ima bezbroj (i većina ih spada u prilično bizarne metode), rijetki su oni koji djeluju. Za razliku od njih, djelovanje šećera na štucanje ima medicinski objašnjiv učinak.
Naime, on utječe na živčane stanice, a one pak na mišiće, pa tako i na dijafragmu koja funkcionira kao mišić čije nepravilne kontrakcije osjećamo kao štucanje.
Stoga žličica šećera progutana 'na suho' ima trenutni učinak na neugodno štucanje.

<b>Više na</b>: <a href="http://zadovoljna.com.hr/rubrika/zdravi_i_lijepi"><b>Zadovoljna.com.hr</b></a>

GLAZBA – protiv visokog krvnog tlaka
Svakodnevno slušanje glazbe u trajanju od pola sata djeluje povoljno na rad srca te tako usporava ritam disanja i snižava krvni tlak.

MASLINOVO ULJE – protiv ekcema
Maslinovo ulje je bogato antioksidansima koji mogu ublažiti upale povezane s pojavom ekcema. Za djelotvorniji učinak najbolje je nanijeti maslinovo ulje na kritična područja te ih prekriti plastičnom folijom i ostaviti preko noći, kako bi se ulje potpuno upilo u kožu.

BILJNO ULJE – protiv krhkih i lomljivih noktiju
Uzrok lomljivosti noktiju je prvenstveno nedostatak hidratacije. Kako bi noktima, a ujedno i koži na rukama, povratili manjak vlage, isprobajte recept s biljnim uljem. Prije spavanja obilno nanesite ulje na ruke i nokte te ih prekrijte najlonskim ili medicinskim rukavicama koje ćete ostaviti preko noći. Tako će se ulje potpuno upiti u kožu i nokte pružajući im potrebnu hidrataciju.

PEPERMINT I CIMET – protiv umora i nervoze
Istraživanja su pokazala da su pri simuliranim situacijama u prometu ispitanici koji su u trenutku ispitivanja imali žvakaće gume od peperminta ili cimeta pokazali od 20 do 30 posto manje umora i nervoze i više pažnje, te da su imali osjećaj da je vožnja vremenski trajala 30 posto kraće nego što uistinu jest.
Dakle, prije sjedanja za volan u vrijeme najveće gužve na cesti, pepermint u usta i lakše ćete podnijeti vožnju u koloni!

JABUKA – za bijele zube
Osim što djeluju poput malih četkica za zube dok ih žvačete, jabuke sadrže i svoju prirodnu kiselinu koja pomaže razgraditi ostatke hrane i karijes koji se stvara na zubima te tako pridonose njihovoj bjelini.

SODA BIKARBONA – protiv urinarnih infekcija
Lijek sastavljen od jedne četvrtine žličice sode bikarbone pomiješane s otprilike dvije litre vode (svakodnevno, kroz nekoliko dana) mogao bi pomoći kod problema s urinarnim traktom. Naime, soda bikarbona čini okružje u mjehuru više lužnatim, što bakterijama smanjuje mogućnost širenja.

KLINČIĆ – dezinficira rane
Sastojak eugenol koji se nalazi u klinčiću djelotvoran je kao antiseptičko sredstvo te kao analgetik, što znači da dezinficira otvorene rane i smanjuje bol. No u ovom slučaju neće pomoći kao dodatak u kuhanom vinu, nego isključivo ako ga (u mljevenom obliku) stavite direktno na ranu.

IZOLIR TRAKA – protiv bradavica
Dokazano je da je metoda liječenja bradavica pomoću izolacijske trake uspjela odstraniti 85 posto bradavica u dva mjeseca za razliku od najčešće metode – spaljivanja, čija uspješnost je 60 posto. Tajna je u kemikalijama koje traka sadrži, a koje uništavaju virus bradavice.
Izrežite komadić trake velik tek toliko da prekrije bradavicu, zalijepite ga na prethodno očišćeno područje i ostavite da stoji tri dana.
Zatim odstranite mrtve stanice (pomoću rašpice za nokte) te očistite i ponovno zalijepite novi komadić trake. Postupak je potrebno ponavljati dok se bradavica potpuno ne odstrani.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene