Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osjećate se umorno. Razdražljivi ste, a istovremeno tromi i depresivni. Ne paničarite. Bolujete od proljetnoga umora. Nakon zimskoga sna vašem je tijelu potrebno buđenje. Evo nekih korisnih savjeta.


Našem je tijelu je dosta zime. Organizam vapi za suncem, ali i drugačijom ishranom. Čvarke je potrebno pod hitno zamijeniti voćem i povrćem. Zdravoj hrani nužno je dodati kretanje na svježem zraku. Radovi u vrtu, šetnja uz more ili trčanje u prirodi.

Vezani članci Južina u Splitu izmamila ljude na otvoreno - 2 Duet koji poziva na uživanje: Južina i sunce izmamili Splićane da provedu dan na otvorenom Slika nije dostupna Kako pobijediti proljetni umor?

'Bilo bi dobro obzirom da nam dolazi proljeće, da se svi počnemo kretati u prirodi, da obratimo pažnju na svoje zdravlje, na ishranu, kako bi regulirali svoju tjelesnu težinu, a ujedno bi se i bolje osjećali', kaže viši trener rekreacije Elvir Rakipović.

No, valja biti oprezan i ne pretjerati s rekreacijom. Za zimsku depresiju nema boljeg lijeka od sunca. Proljetno sunce nije izvuklo van samo ljude. I životinje su odlučile uživati u njegovim blagodatima.