Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proizvođači ne navode sastojke

Jesu li mirisne svijeće opasne po zdravlje?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki znanstvenici objavili su da mirisne svijeće i osvježivači zraka mogu sadržavati na stotine opasnih kemikalija.

'Tzv. 'zagađenje kućnog zraka' može uzrokovati kašalj, mogu vas primjerice peći oči, itd., a da uopće ne znate da to može biti problem kvalitete zraka', kazala je Jen Coleman iz oregonskog Vijeća za okoliš. 'Umjesto da pokušavate 'zamaskirati' neugodne mirise osvježivačima, radije češće provjetravajte', dodala je.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 3 Kvaliteta života Čudaci na dva kotača osvajaju Europu: ''Kombinacija vlak - bicikl ne bi trebala biti nikakav SF, nego dio hrvatske turističke ponude'' Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti"

Mnoge svijeće i mirisni proizvodi u sebi sadrže kemikalije koje njihovi proizvođači nisu obvezni navesti na uputsvima. Na nekima jednostavno piše fragrance (aroma, tj. miris) i ne navodi se nikakav konkretan sastojak. U mirisnim proizvodima tako mogu biti na stotine kemikalija o kojima kupci ništa ne znaju. Neke od njih mogu imati velike posljedice po zdravlje. Najopasniji su ftalati koji mogu uzrokovati reproduktivne probleme pa čak i urođene mane.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene