Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Želite li se obogatiti ne morate biti genijalac, pokazala je studija objavljena u utorak u SAD-u.


Osobe prosječne inteligencije u istim uvjetima stječu isto bogatstvo kao i one s višim kvocijentom inteligencije, a u financijsku krizu mogu upasti i vrlo inteligentni ljudi, pokazala je studija.

Vezani članci Slika nije dostupna POTVRDILA ZNANOST 13 znakova da ste pametniji od prosjeka Slika nije dostupna Ove žene su san svakog muškarca - ali ne samo zbog izgleda!

"Ljudi se ne bogate samo zato što su inteligentni", objašnjava Jay Zagorsky, istraživač sa Sveučilišta Ohio i autor studije koja je objavljena u časopisu Intelligence.

"IQ nije povezan s bogatstvom. Ako ste jako pametni ne znači da nećete imati financijskih teškoća", dodao je.

Iako je studija potvrdila da osobe višeg IQ-a zarađuju u prosjeku više od onih nižeg IQ-a, dokazano je da inteligencija ne štiti od financijskih poteškoća.

Dr. Zagorsky je u ispitivanju u koje je uključio 7500 osoba, uzeo u obzir visinu primanja ispitanika, ali i novčane teškoće koje su imali u životu poput prekoračenja limita na kreditnoj kartici, neplaćenih računa ili osobnog bankrota.

"Inteligencija nije faktor kojim se objašnjava bogatstvo. Oni koje se smatra manje inteligentnima ne smiju misliti da su time hendikepirani (kad je u pitanju novac), a oni koje se smatra bistrijima ne smiju vjerovati da su u prednosti", kaže dr. Zagorsky.