Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Integralne žitarice štite srce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unos integralnih žitarica povoljno djeluje na krvne žile i smanjuje rizik od srčanih bolesti, objavili su znanstvenici.

Prema novijim studijama, za to povoljno djelovanje zaslužan je magnezij u visokim koncentracijama, te vitamini B1, B6 i E te vlakna.

Pročitajte i ovo Norveškom kralju Haraldu ugrađen je pacemaker Priopćenje palače Norveškom kralju pozlilo na odmoru u Maleziji: Završio na hitnoj operaciji, ugradili mu pacemaker Beba bolesti haraju Gripa je na vrhuncu, velik broj hospitaliziranih zbog RSV-a: "Dojenčadi to pričinjava velike probleme"

Osobe koje unose velik postotak integralnih namirnica ionako očito paze što jedu i imaju zdraviji odnos prema životu tvrde znanstvenici.

U Americi je dopušteno da se na proizvodima koji sadržavaju barem 51 posto integralnih žitarica, koje su zato siromašne ukupnim i zasićenim masnoćama i kolesterolom, smije napisati da smanjuju rizik od bolesti srca i nekih oblika karcinoma.

U skupini muškaraca i žena koji su sudjelovali u studiji o
aterosklerozi, objavljenoj krajem lipnja, oni koji su jeli najveće količine integralnih žitarica imali su najtanje stijenke karotidne arterije i najsporije zadebljavanje u razdoblju od pet godina, kaže autor Philip B. Mellen s medicinskoga fakulteta Wake Foresta u Winston-Salemu u Sjevernoj Karolini.

'Pojačano konzumiranje integralnih žitarica zdrava je i ukusna
prilika da reduciramo rizik od ateroskleroze i srčanih bolesti', kažu doktori Vasanti S. Malik i Frank B. Hu s harvardskog medicinskog fakulteta u uvodniku uz studiju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene