Obavijesti Video Pretražite Navigacija
8.000 stručnjaka za zarazne bolesti

Infektolozi razmjenjuju iskustva o antibioticima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osam tisuća infektologa okupiti će se u Beču na kongresu gdje će razmjenjivati iskustva posebice o gripi A-H1N1, o rezistetnosti na antibiotike i koristima interneta u prevenciji.

Tijekom 20. europskog kongresa o zaraznim bolestima (ECCMID) stručnjaci do utorka razgovarati o padu učinkovitosti tri tipa antibiotika u liječenju upale pluća zabilježenom u nekoliko zemalja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Broj oboljelih raste WHO poslao ozbiljno upozorenje o širenju zarazne bolesti: Može biti smrtonosna, ali se može spriječiti Ilustracija Snaga stigme Roditelji željeli sakriti djetetovu dijagnozu, pa krivotvorili dokumente! I neki stručnjaci štete djeci: ''On to ima, ali ne mora pisati..."

'Moramo biti oprezni u određivanju učinkovitosti antimikrobskih terapija. Rezistentnost za antibiotike prijeti stanovništvu i kvaliteti bolničkog liječenja na kontinentu', rekao je talijanski mikrobiolog Giuseppe Cornaglia.

Stručnjaci će se baviti i kontrolom širenja bolesti u bolnicama. Nedavna istraživanja u 13 europskih zemalja naglašavaju da se higijenske mjere vrlo različito primjenjuju u zemljama i kategorijama medicinskog osoblja, a bolničarke prosječno najbolje poštuju preporuke.

Taj kongres, prema riječima organizatora najveći u Europi, baciti će svjetlo na korist interneta u kontroli zaraznih bolesti. Jedno britansko istraživanje, koje će tamo biti predstavljeno, pokazuje učinke ponuda portala i društvenih mreža u prenošenju poruka prevencije ili dobivanju informacija o pandemiji. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene