Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Redovitom konzumacijom

Grožđe usporava starenje živčanog sustava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova američka studija koja je potekla sa Sveučilišta u Cincinnatiju donosi zanimljive i ohrabrujuće rezultate, redovita konzumacija grožđa potencijalni je borac protiv starenja živčanog sustava i propadanja mentalnih funkcija vezanih za visoku životnu dob.

Istraživanje koje je trajalo 12 tjedana na kraju je pokazalo da su bioaktivne komponente grožđa (polifenoli) učinili svoje: pobošljalo se pamćenje, verbalne sposobnosti te prostorno snalaženje, u pojedinaca kod kojih su te funkcije bile u određenoj mjeri narušene (ali ne u smislu uznapredovale demencije), pišu Vitamini.hr. Očito je da antioksidativni polifenoli (katehini, epikatehini, antocijanini), osim dokazanog antikancerogenog i kardioprotektivnog, imaju i moćno neuroprotektivno djelovanje.

Pročitajte i ovo Proljetni umor Mnogi imaju simptome Umorni ste, razdražljivi i bezvoljni? Stručnjaci otkrivaju kako se riješiti proljetnog umora Ilustracija - 3 Kvaliteta života Čudaci na dva kotača osvajaju Europu: ''Kombinacija vlak - bicikl ne bi trebala biti nikakav SF, nego dio hrvatske turističke ponude''

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene