Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Flavonoidi protiv posljedica Alzheimerove bolesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Flavonoidi, spojevi prisutni u mnogim vrstama voća i povrća, mogu ublažiti posljedice Alzheimerove bolesti, tvrde američki znanstvenici.

U eksperimentima provedenima na miševima istraživači s University of South Florida su utvrdili da su flavonoidi luteolin i diosmin povezani sa smanjenjem prisutnosti štetnih beta-amiloidnih naslaga karakterističnih za Alzheimerovu bolest.

Pročitajte i ovo Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok Pretila osoba Opasna bolest Hrvati su sve deblji: "Amerikanci su otišli na dijetu, a Hrvati preuzeli"

Također je utvrđeno da luteolin i diosmin mogu spriječiti djelovanje proteina nazvanog presenilin-1 koji je povezan s genetskim uzrocima Alzheimerove bolesti.

Ako se ovi nalazi potvrde u testovima na ljudima, znanstvenici vjeruju da flavonoidi mogu postati temelj terapije koja će biti sigurnija i imati manje negativnih popratnih učinaka od ostalih metoda liječenja koje se također razvijaju.

Flavonoidi imaju izražena antioksidativna svojstva, te istraživači vjeruju da njihov povećani unos putem prehrane može znatno smanjiti i rizik za razvoj Alzheimerove bolesti

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene