Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Skupina provalnika uspjela je paralizirati središte Goeteborga, nakon sto su noćas upali u poštu u tom drugom po veličini švedskom gradu, a zatim palili automobile i ostavila za sobom predmete za koje se sumnja da su bombe, priopćila je policija.


U toj dosad neviđenoj pljački nije bilo žrtava. Jutros je središte Goeteborga bilo zatvoreno jer se očekivao dolazak bivšeg američkog dopredsjednika i dobitnika Nobelove nagrade za mir Ala Gorea koji tijekom večeri treba preuzeti jednu nagradu. 

Vezani članci Policijska sirena, ilustracija U Solinu opljačkana poslovnica pošte: Muškarac zaprijetio pištoljem pa pobjegao s novcem Tegljenje broda Ever Given koji se nasukao u Sueskom kanalu Pogledajte video: Kontejnerski brod koji je blokirao Sueski kanal napokon pluta

"Nepoznat broj maskiranih i naoružanih muškaraca upao je u poštu i zaprijetivši službenicima oružjem izveo pljačku", piše u priopćenju policije.

Naprava za koju se posumnjalo da je eksplozivna, pronađena je ispred glavne uprave gradske policije. Policijski robot aktivirao je jedan od sumnjivih paketa, torbu na kojoj je pisalo "bomba".

Nije poznato koliki su iznos pljačkaši odnijeli.