Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Život s protezama

Dječak kojemu su zbog meningitisa amputirane obje noge, za prvi rođendan dobio proteze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Malenom Louie-iju obje noge amputirane su kada je imao samo četiri mjeseca. Njegovi roditelji već su započeli sa prikupljanjem sredstava za proteze koje će Louie vjerovatno željeti kada odraste.

Ovaj mali čovjek bez nogu je ostao kada je bio star samo četiri mjeseca, nakon što je obolio od meninigitisa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bravo svima! Gospićki liječnici spasili život 12-godišnjem dječaku, hitno je prevezen vojnim helikopterom u riječku bolnicu Slika nije dostupna NEOBIČNA NABAVA Zašto vojska kupuje Viagru i proteze za penise? ''Sad će još jače j***ti demokraciju''

Njegova majka, Julie (29) bila je prva koja je primjetila rane znakove upozorenja Louieve bolesti. Liječnici su je pohvalili zbog toga i naglasili da nije bilo nje on bi umro.

>> Rođen bez ruku i nogu i obara rekorde u streljaštvu!

Nakon kupanja, Louie je dobio temperaturu, dok ga je pokušavala umiriti i smanjiti mu temperaturu Julie je primjetila dvije crvene mrlje na njegovim nogama. Roditelji su ga odmah odveli u bolnicu. Ubrzo su se po njegovim rukama i nogama počele pojavljivati tamno-ljubičaste mrlje.

'Čim su ga primili liječnici su ustvrdili da boluje od meningitisa. To je bio šok za nas i nismo vjerovali u to, dok uistinu nalaz krvi nije potvrdio da Louie boluje od meningokokne sepse.', izjavila je Julie.

>> Rođen bez ruku i nogu, ali hoda, čita, piše, čisti...

Louie je prebačen u Opću ambulantu Leeds, gdje je zadržan na intenzivnoj njezi dva tjedna, a zatim je prebačen na dječji kirurški odjel. Da bi spasili njegov život kirurzi su bli prisiljeni amputirati mu obje noge ispod koljena.

Za svoj prvi rođendan, Louie je dobio najbolji mogući poklon- prvi par proteza.

Njegovi roditelji, Julie i Warren, iz Colne, Lancashire, nadaju se da će ubrzo naučiti hodati i početi praviti svoje prve korake.

Gospođa Jenkins je izjavila: 'Bilo je tako čudno gledati proteze, i razmišljati o tome da će ih Louie uskoro koristit. Bili smo toliko nervozni prije nego što ih je dobio. Brinulo nas je da neće voljeti proteze ili da se neće osjećati ugodno. Nismo ga htjeli forsirati da ih nosi ako to ne želi.'

>> Dječak pleše balet iako su mu amputirane ruka i obje noge

Louie-u su protezu stavili specijalisti protetike u Seacroft bolnici u Leedsu. Osim nogu Louie je zbog bolesti izgubio sve prste na lijevoj ruci i vrhove prstiju na desnoj ruci.

'Kada su mu prvi put stavljene proteze, zgrabio je cipele i nasmiješio se. Bili smo tako sretni zbog toga. Bilo mu je ugodno u njima, nosio ih je u autu, po kući, čak je i spavao s njima.', izjavila je njegova majka Julie. 'Sada izgleda mnogo starije jer s nogama izgleda jači. Liječnici su nam savjetovali da mu dopustimo nositi proteze onoliko dugo koliko on to želi. Ako želi nosit proteze samo na pola sata ili sat, moramo mu to dopustiti.'

Kako bude stariji, roditelji će sav novac ulagati u kupnju posebnih proteza, po cijeni od 7000 funti po nozi.

Julije je nadodala: 'Nema smisla trošiti novac na kupnju proteza u vremenu dok Louie raste i dok se razvija, zasad će zadržati ove NHS. No, kada bude stariji, i kada se bude želio baviti sportom, želimo biti u mogućnosti da imamo novca kupiti mu proteze koje želi.'

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene