Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemačka tvrtka Rapunzel koja proizvodi organsku hranu morala je povući iz prodaje jednu vrstu crne čokolade nakon što su testovi pokazali da je u njoj sadržana visoka razina supstance koja može uzrokovati rak.


Sve table crne čokolade pod nazivom Bio Negro povučene su iz prodaje nakon otkrića benzopirena u njezinu sastavu, opasne supstance - policikličkog aromatskog ugljikovodika koji nastaje tijekom sagorijevanja, a nalazi se u ispušnim plinovima diesel-goriva.

Vezani članci Nisi sama - Hodaj s nama! - 5 "Nisi sama - hodaj s nama": Šetnjom ukazali na važnost kretanja, posebno za onkološke pacijente - ''U tome sam našla utjehu'' Čokolada, ilustracija Zbog etilen oksida opoziva se još jedan slatki proizvod, provjerite imate li ga u zalihama!

Na analizi i pronalasku izvora spomenute supstance u čokoladi angažiran je kemičar tvrtke Rapunzel Heike Kirsten. Na omotu čokolade naznačeno je da proizvod ne sadrži nikakve pesticide.

Njemačka agencija za testiranje kvalitete proizvoda Stiftung
Warentest u nekoliko je brendova crne čokolade otkrila nedopuštene supstance, među kojima je primjerice bio i kadmij.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju