Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Recepti naših baka

Buća: Zanemareni jesenski plod za očuvanje zdravlja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neprocjenjiva vrijednost krije se u darovima zemlje, a mnogi su uvjereni da za dobar i zdrav život treba samo konzumirati prirodno.

Čulo se to i na sajmu posvećenom jednom jesenskom plodu koji se smatra ljekovitim, bući.

Pročitajte i ovo Sajam maslina - 4 Najavljena dobra godina Cijena mnogima omiljenog ulja u godinu dana porasla više od 40 posto, proizvođači objašnjavaju zašto je to tako Andrej Plenković u Virovitici komentirao aktualne teme Plenković o upadu policije u Ministarstvo kulture i kontroverzi oko Turudića: "Nismo mi veslo sisali ovdje osam godina"

>> Idealna hrana za dijetu - tikvice

Riječ je o plodu punom vitamina, antioksidansa, a ima i afrodizijačka svojstva. Od nje se mogu napraviti pekmez, ulja, liker te slatka i slana jela. Iskoristiva je i u svakodnevnom životu kao dječja igračka ili pak pomagalo za plivanje.

Primjena buće poznata je i u kozmetičkoj, kao i u farmaceutskoj industriji.  Buća je odlična kod bolesti mokračnog sustava i čistač je svih kanalizacija u organizmu, pa je tako dobra i za liječenje akni kod tinejdžera.

Za pripremu kolača od buče izlagačici na sajmu treblo je 45 minuta te cijeli proces mnije miti dugotrajan niti kompliciran. A za one kojima se baš nimalo ne da spravljati buću, uvijek mogu kupiti čvarke jer su oni puni buće
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene