Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teških 28 dana

Bezvoljni ste, umorni i neispavani? Možda zbog ovoga?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veljača nije dobar mjesec za spavanje, u prosjeku se uspavljujemo osam minuta duže nego obično, a tijekom noći smo budni dodatnih deset minuta.

U veljači provodimo malo vremena na svježem zraku, već smo se zaželjeli sunca, a grijanje u kući u kombinaciji s manjkom kretanja krivci su i za loš san. Tijekom veljače smo najumorniji i najslabije spavamo, pokazalo je istraživanje Britanskog centra za proučavanje sna u kojem je sudjelovala 21.000 ljudi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zabrinjavajuća situacija Više od tri milijuna Amerikanaca pati od ove bolesti: Provjerite imate li i vi neke od simptoma Slika nije dostupna Rješite se pospanog jutra Otkrijte 9 razloga zašto vam san neće na oči

>> Otkrijte koja hrana pomaže da zaspete!

Obzirom na to da nam je u veljača potrebno u prosjeku osam minuta duže nego obično za ulazak u san i da smo tijekom dana budni deset minuta duže nego obično, veljača je i službeno proglašena mjesecom najlošijeg spavanja u godini, prenosi Daily Mail.

Čak 68 posto ljudi zbog toga krajem zime pati od manjka energije, koji je praćen osjećanjem umora i iscrpljenosti, a 28 odsto ispitanika izjavilo je da se uz to osjeća i depresivno, s tim što nedostatak sna naročito pogađa žene.

Protiv umora i bezvoljnosti ne pomaže ni raniji odlazak u krevet, pokazali su rezultati britanske ankete. Situacija se, ipak, popravlja već u ožujku, s prvim lijepim danima. Samo treba prebroditi veljaču.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene