Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pogledajte gdje se nalaze ovi apartmani otporni na smak svijeta. Izgrađeni su za one koji žive u strahu od bilo kojeg oblika apokalipse.


Kompleks sastavljan od i po tri milijuna dolara vrijednih luskuznih apartmana, izgrađenih u raketnom silosu koji više nije u upotrebi, rasprodan je. Velika potražnja potaknula je vlasnike na izgradnju još jednog bunkera.

Vezani članci Slika nije dostupna Smak svijeta je počeo, ali će agonija biti duga: Prijetnji ne nedostaje Slika nije dostupna Tisuće fanatika opsjedaju selo u Francuskoj, traže spas od sudnjeg dana

Apartmani otporni na smak svijeta nalaze se u Kansasu, a izgrađeni su za one koji strahuju od nuklearnog rata, prirodnih katastofa, bolesti ili bilo koje druge verzije apokalipse.

Prema tvrdnjama tvoraca, domovi smješteni u golemoj betonskoj jami koja je nekad bila dom raketi Atlas, osigurat će svojim vlasnicima pet godina sigurnog, ugodnog stanovanja - naravno ako civilizacija kakvu sada poznajemo propadne. Zamrznuta osušena hrana, pročišćena voda, filtrirani zrak, sigursnosni sustav i široki izbor filmova i televizijskih emisija čekat će one koji su platili domove u izgradnji.

FOTO Probudio ih čudan miris, a kad su izašli dočekala ih 'apokalipsa'

Penthouse košta 4,5 milijuna dolara, a sklonište nije nimalo nalik onima kakva se prikazuju u filmovima katastrofe. Betonski zidovi mogu izdržati izravan nuklearni napad, kao i prirodne katastrofe kakve dosad nisu viđene na Zemlji.

Svi apartmani u prvom silosu su rasprodani, a u drugom, koji je u izgradnju, njih pola. Apartmani su među ostalim opremljeni plišanim namještajem i elektroničkim prozorima koji prikazuju umjetni pogled.

Tommy Nix iz tvrtke Logic Integration koja je je pomogla u izgradnji sustava rekao je kako su programirali sustav kontrole rasvjete koji simulira prozorsko svjetlo. 'Ako želite možete se probuditi s izlaskom sunca tako da virtualni prozor ostavite upaljenim tijekom noći', objasnio je.

VIDEO Evo kako čovječanstvo može izumrijeti u jednoj sekundi

Kompleks može primiti 70-ak ljudi koji će imati dovoljno vode da uzgajaju vlastite usjeve. Bit će opremljen i teretanom, bazenom, ali i učionicom za slučaj da djeca budu prisiljena odrasti unutar silosa.

Za one koji se boje postapokaliptičnih upada, silos je opremljen nadzornim kamerama, električnom ogradom i sigurnosnim sustavom koji će otjerati svaku prijetnju. Ukoliko do smaka svijeta uistinu dođe, vlasnici apartmana će pomoću uputa koje su dobili doći do Kansasa iz bilo kojeg mjesta u SAD-u.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook