Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rijeka promijenila boju

FOTO Probudio ih čudan miris, a kad su izašli dočekala ih 'apokalipsa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 5 sati ujutro rijeka je još bila savršeno bistra i normalna, a samo sat vremena nakon toga, doživjela je 'krvavu' metamorfozu.

Stanovnike kineske provincije Zhejiang u četvrtak ujutro dočekao je apokaliptičan prizor - u gradu Whenzhou rijeka je poprimila boju krvi.

Prije nego su stanovnici Whenzhoua vidjeli krvavo crvenu rijeku, osjetili su vrlo čudan miris. Oko 5 sati ujutro po lokalnom vremenu rijeka je još bila savršeno bistra i normalna, a samo sat vremena nakon toga, doživjela je 'krvavu' metamorfozu, prenosi ABC News.

Inicijalna inspekcija Ureda za zaštitu okoliša grada Whenzhoua, nije odmah mogla otkriti uzrok promjene boje rijeke, ali sumnjaju da je netko odbacio umjetno bojilo u rijeku, računajući da zbog teških oborina i tajfuna dan prije, nitko neće primijetiti promjenu boje vode.

No, ispostavilo se da nije toliko puno kišilo, a dokaz je i više nego vidljiv, rekao je šef spomenutog ureda, Jianfeng Xiao.

Uz rijeku su brojne tvornice, među kojima i tvornica za bojanje hrane, tekstilna tvornica i tvornica papira. Unatoč neugodnom događaju, stanovništvo je otkrilo da ribe bolje grizu zbog toga.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene