Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Usavršite se

VIDEO Želite li biti poput nje? Evo trikova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako želite ljepše izgledati na selfiju, istraživači na britanskom Sveučilištu Surrey istražili su kako ćete to i postići.

Svakoga dana snimi se više od dva milijuna selfija, a trećina ljudi priznaje da te fotografije retušira prije nego ih objavi na interentu. Oni na raspolaganju od sada imaju i prave istraživačka otkrića kako još bolje izgledati na fotografiji koju snimaju sami, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Telefon (Foto: Guliver/Thinkstock) nisu očekivali Riječani u samoizolaciji ne mogu do epidemiologa: "Došlo je do zagušenja, uvodimo nove brojeve" Predsjednik Europske komisije Jean Claude Juncker (Screenshot: AP) Nije naučio stišati zvono Juncker prekinuo govor da bi se javio na telefon: ''Bio je to uobičajeni osumnjičenik, moja supruga''

DrAndrew Pye i dr Radu Sporea, stručnjaci za fotografiju na Sveučilištu Surrey otkrili su svoje savjete tijekom britanskog festivala znanosti 'Savršena slika - znanost iza dobih fotografija'.

Riskiraju živote za lajkove: OVO ne pokušavajte napraviti!

Kada koristite digitalnu kameru, široki kut leće mora biti pozicioniran što dalje od subjekta i zumiran kako bi se postigla najtočnija perspektiva. Da bi se dobila veća udaljenost, možete koristiti i štap za selfije.

Međutim, ovi savjeti korisni su samo kod širokokutnih objektiva. Na kamerama smartphonea, subjekti mogu biti pozicionirani bliže telefonu.

To je zato što su leće i senzori manji, pa mogu biti korišteni za 'close-up' snimke.

Važno je napomenuti da ispred sebe imate što veću količinu svjetla, a nikako iza.

Za praktične savjete snimanja ljepšeg selfija, pogledajte priloženi video.

Watch more Queen videos on Frequency

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene