Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A tvrdio je da je siromašan

OTKRIVENO što je Hitler napravio s milijunima...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na dan svojeg samoubojstva Hitler je napisao tajnu oporuku u kojoj je sve što ima ostavio stranci, no tvrdio je da je siromašan, a milijarde su već bile u Švicarskoj.

Hitler je stotine milijuna funti (u dnašnjem novcu) spremio na račune u nekoliko švicarskih banaka za koje građani Njemačke nikada nisu saznali.

Pročitajte i ovo Banka - 4 Bolje biti dužnik, nego štediša Banke u Hrvatskoj trljaju ruke, ali građani zbog jedne stvari mogu biti zadovoljni Ilustracija Sumnjiva oporuka Blokirali mu nekretninu: Obducent se upisao na kuću dok je mrtva vlasnica ležala na patologiji

Naime, kako piše Daily Mail, povjesničari su pratili trag novca preko poreznih dokumenata i dokumentacije banaka. Procjenjuju da je Hitler zgrnuo bogatstvo od 1,1 milijardu tadašnjih maraka što odgovara današnjoj protuvrijednosti od 3,6 milijardi funta (oko 36 milijardi kuna).

Tijekom svog života nacistički je vođa uvjeravao Nijemce da zarađuje tek nešto malo novca te da nema ni bankovni račun. Međutim, dokumentarac koji će sutra biti prikazan na Channel 5, 'Lov na Hitlerove nestale milijune' otkrit će kako je zgrnuo veliko bogatstvo.

Dijelom i tako što nije plaćao porez! Na taj je način Hitler uspio utajiti 1,75 milijuna funti (17,5 milijuna kuna) prije nego što je na snagu stupio zakon prema kojem je bio oslobođen od poreznih davanja. Njegova knjiga 'Mein Kampf' koju je napisao u zatvoru, donosila mu je milijun tadašnjih Reich-maraka godišnje, i to nakon što je dekretom odlučio da je po jednu kopiju knjige dobiti svaki bračni par u Njemačkoj, a nabavu knjiga je plaćala - država.

Povjesničari tvrde kako je njemački diktator u tajnosti napisao oporuku, na dan svoje smrti, nadajući se da će na taj način prevariti građane Njemačke da nema ništa. U toj oporuci na pet je stranica klevetao Židove, a na tri je stranice sebe predstavio kao potpunog siromaha.


Putin Hillary vratio za Hitlera: Bolje je ne raspravljati sa ženama

'Sve što posjedujem, ostavljam stranci', napisao je Adolf Hitler koji je zatražio i da njegovi rođaci budu osigurani od strane države kako bi i dalje mogli ostati srednja klasa.
Svjedok i izvršitelj oporuke je trebao biti njegov osobni tajnik i nacist Martin Boromann, no on je ubijen nedugo nakon što se Hitler ubio.
Saveznički vojnici otkrili su Hitlerovu oporuku kada ju je jedan nacist pokušao iznijeti iz zemlje, sakrivenu u jakni.

Herman Rothman, umirovljeni britanski špijun, bio je među onima koji su otkrili Hitlerovu oporuku.
'Bili smo šokirani. Njemačkom narodu želio je pokazati kako nema ništa i kako je u potpunosti posvećen državi i blagostanju građana, što nije bilo točno. Hitler je jako volio novac', kazao je Rothman.
Koliko ga je volio, pokazuje i činjenica da je naci-vođa autorski zaštitio i svoju sliku tako da je svaki put zaradio kada bi, primjerice, bilo poslano pismo s poštanskom markom na kojoj je njegov lik.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene