Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cyber svijet

Je li i vas zahvatio koji od ovih trendova?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zahvaljujući internetu svakodnevno možemo sate i sate provoditi na različitim web stranicama gledajući fotografije i video snimke koji su u cyber svijetu dobili kultni status i postali pravi trendovi. Koji je vaš omiljeni internet trend?

Fotografije 'nekad i sad'

Pročitajte i ovo Primopredaja (Foto: Dnevnik.hr) Nakon rekordne zapljene Stručnjaci upozoravaju na promjenu trendova kod korisnika droge u Hrvatskoj, evo koja preuzima primat na tržištu Slika nije dostupna Španjolska inkvizicija Mogu li ljudima začepiti usta? Vladu optužili da želi zabraniti korištenje memea

Ljudi se često vole prisjetiti svog djetinjstva i mlađih dana. Mnogima je to bilo neko sretnije i bezbrižnije razdoblje života te pokušavaju reinterpretirati neke stare uspomene. Iz tog se razloga odlučuju na fotografiranje u stilu 'nekad i sad'. S jedne je strane fotografija snimljena prije mnogo, mnogo godina, a s druge nova fotografija, ali s istim ljudima u istim položajima, najčešće i na istom mjestu.

 

Meme

Za ovaj internet trend ne postoji hrvatski naziv, ali ionako ga obožavatelji poznaju pod originalnim imenom - meme. Konkretno, radi se fotografijama osoba ili situacija koje su s vremenom postale šablona. Na te se fotografije piše tekst čime meme postaje neka vrsta vica. Neki od najpopularnijih memea su Bad luck Brian, Good guy Greg, Scumbag Steve, Tardy the grumpy cat te još mnogi. Među njima se doista za svakoga može pronaći ponešto.

Mačke u svim mogućim situacijama

Mačke su među najpopularnijim kućnim ljubimcima, a čini se da su jednako omiljene i u virtualnom svijetu. Društvene mreže doslovce su preplavljene videima i fotografijama mačaka u duhovitim, a nekad i malo manje duhovitim situacijama i položajima. Zanimljivo je kako nijedna druga životinja nije toliko zastupljena na internetu kao mačka, njima su posvećene i čitave šaljive web stranice. Obratite pažnju na toliko puta su ovi videi oregledani na YouTubeu.

Masovne koreografije

Donedavno gotovo nitko u zapadnom svijetu nije znao tko je PSY, no danas svi najviše vole plesati upravo na njegovu koreografiju na pjesmu Gangham Style. Mnogi su okušali sreću i pokušali prekopirati njegove plesne pokrete, a većina njih je svoj pothvat ovjekovječila kamerom i objavila na internetu kako bi milijuni mogli mišem klikati baš na njihove video clipove. Osim Gangham Stylea među popularnijima je i hit kralja popa Michaela Jacksona Thriller.

Zanimljivi prvi plesovi

Prvi ples na vlastitom vjenčanju nešto je što većina žena pamti za cijeli život. Stoga se pokušavaju potruditi da njihov ples ostane u pamćenju i svih ostalih. Mjesecima prije vjenčanja vježbaju koreografiju s odabranikom svog srca kako bi osupnuli sve goste. Među popularnijim pjesmama za prvi ples definitivno je 'Time of my life' iz hit filma 'Prljavi ples', ali i pjesma 'Baby got back' te internet hit 'Evolution of dance' u kojem se pokretima dočarava evolucija plesa.

Ukoliko je i vas zahvatio neki od  ovih trendova ili će vas tek zahvatiti, podijelioto to s nama. Svoje fotografije i videe šaljite na moj.report@novatv.hr, a mi ćemo ih rado objaviti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene