Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Defektolog iz Pančeva upozorava na sve opasniji trend istrčavanja djece pred kamione. Radi se o tzv. izazovu koji djecu i tinejdžere potiče na pretrčavanje ulice ispred kamiona te objavu snimke na TikToku.


Sve opasniji trendovi s TikToka šire se među djecom i mladima. U Srbiji se djeca u posljednje vrijeme odlučuju na sudjelovanje u tzv. izazovima pretrčavanja ceste ispred kamiona. Te snimke zatim objavljuju na društvenim mrežama.

"Dosad sam imao pet maloljetnih pacijenata koje su roditelji doveli na savjetovanje zbog ovisnosti o TikToku i izazovima u kojima su sudjelovali, a koji su ih mogli stajati života. Novi izazov je pretrčavanje autoceste ili velike ulice, ali obavezno ispred kamiona kako bi rizik bio što veći. Kad uspješno pretrče cestu, dobiju tisuće lajkova, a to je, nažalost, sve o čemu oni razmišljaju i što im je važno", objasnio je defektolog - specijalni pedagog iz Pančeva Marko Batur za Nova.rs.

On ističe kako je samo pitanje vremena kad bi se mogla dogoditi tragedija te upozorava roditelje da se s prevencijom ne smije čekati.

Pametni telefon postao je nešto bez čega danas ne možemo zamisliti svoju svakodnevicu Dnevno više od dvije tisuće puta dotaknemo ekran: Najčešće aktivnosti koje radimo na pametnim mobitelima

Ruske objave ''Kakve su to spodobe?!'': Objavama na društvenim mrežama šokirali javnost

"Djetetu koje je već ušlo u svijet TikToka i razmišlja o izazovima moraju oduzeti telefon ili strogo kontrolirati njegove aktivnosti na internetu. Obvezno je da djetetu ponude razne alternative, kao što su glazbena škola, sportski klub, odlazak u prirodu, planinarenje - što više aktivnosti koje roditelji mogu obavljati skupa s djecom kako bi provodili više vremena s njima, razgovarali i stekli njihovo povjerenje", savjetuje srpski defektolog.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju