Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet pod kišobrane

Čeka nas val grmljavinskih pljuskova prije povratka na staro: Doznajte kad će se vratiti ljetne vrućine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nestabilno razdoblje kiše i pljuskova bit će s nama nekoliko dana, a onda nam drugi dio tjedna donosi stabilnije i sunčanije vrijeme. Danas će uz pljuskove temperatura biti niža od jučerašnje, a zatim će od sredine tjedna uz razvedravanje porasti na oko 30 stupnjeva.

Od jutra će vrijeme biti promjenjivo sa sunčanim razdobljima, ali i nestabilno pa će biti kiše i pljuskova s grmljavinom, osobito u zapadnim područjima. Slab do umjeren vjetar s juga će već prijepodne okrenuti na sjeverozapadnjak i sjeveroistočnjak. Jutarnja temperatura na kopnu će iznositi od 14 do 18, a uz obalu između 20 i 25 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Je li kiša konačno iza nas? Meteorolog Nikola Vikić Topić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka

U nastavku dana u središnjoj Hrvatskoj vrijeme će ostati nestabilno. Bit će kiše i pljuskova, lokalno i izraženijih nevremena. Vjetar će biti slab do umjeren, uz pljuskove prolazno i pojačan, a temperatura će većinom iznositi oko 26 stupnjeva

I u Slavoniji će biti promjenjivo sa sunčanim razdobljima, ali i pljuskovima s grmljavinom. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura će iznositi oko 26 ili 27 stupnjeva.

U gorju i na sjevernom Jadranu i poslijepodne će biti pljuskova, ali će oni prema večeri biti rjeđi. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, u noći na moru i bura. Temperatura će iznositi od 22 stupnja u gorju do 27 stupnjeva na moru.

U Dalmaciji će danas biti više oblaka, ponegdje uz kišu i pljuskove koji će lokalno biti i izraženiji. Nestabilno vrijeme i ondje će donijeti nešto niže temperature koje će se kretati između 28 i 31 stupnja..

Temperatura mora i dalje je visoka te iznosi između 25 i 27 stupnjeva, a uz oblačnije vrijeme UV indeks će u većini zemlje biti umjeren, tek ponegdje visok.

Nestabilno će u kopnenim krajevima biti i u srijedu, a zatim će prema kraju dana kiša i pljuskovi prestajati pa će drugi dio tjedna protjecati u sunčanom vremenu i uz temperature od oko 30 stupnjeva.

I na moru će u srijedu vrijeme biti nestabilno s kišom i pljuskovima, a zatim će postati sunčano, često i potpuno vedro te vruće uz oko 30 stupnjeva.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene