Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Dani koji su pred nama donose nam pravo ljetno vrijeme: Uživajte dok možete jer uskoro stiže nova promjena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Idućih ćemo uživat ćemo u pravom ljetnom vremenu. Bit će sunčano, na moru često i vedro, a uz to će biti vruće uz temperature od oko 30 stupnjeva. Takvo vrijeme pratit će nas do nedjelje, kada će na zapadu biti povremenih pljuskova, a izraženija promjena vremena izgledna je početkom novog tjedna.

Od četvrtka ujutro prevladavat će sunčano vrijeme, ponegdje je na kopnu moguća kratkotrajna magla, a prolazno će biti i umjerene naoblake. Na moru će puhati slaba do umjerena bura. Jutarnja temperatura na kopnu iznosi od 11 do 17, a uz obalu između 20 i 23 stupnja.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Ljeto je uranilo Već uskačemo u kratke rukave? Prognostičar Nove TV otkriva kakvo nas vrijeme čeka u nadolazećim danima Ilustracija Vremenska prognoza Kakvo nas vrijeme očekuje ovaj tjedan otkriva meteorolog Nikola Vikić-Topić

U nastavku dana u središnjoj Hrvatskoj bit će pretežno sunčano, rijetko uz prolaznu umjerenu naoblaku. Puhat će slab do umjeren istočnjak, a temperatura će biti malo ispod 30 stupnjeva.

I u Slavoniji će biti pretežno sunčano i vruće. Temperatura će ondje biti između 28 i 30 stupnjeva, a vjetar slab do umjeren sjeveroistočnjak.

Na sjevernom Jadranu i u gorju uglavnom će biti sunčano, a rijetko je moguć poneki lokalni pljusak, i to uglavnom u Gorskom kotaru i unutrašnjosti Istre. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, a na moru će zapuhati južina. Temperatura će ondje biti koji stupanj viša u odnosu na jučer.

U Dalmaciji će prevladavati sunčano vrijeme, puhat će slab do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak, a temperatura će iznositi do najviše 32 stupnja.

Temperatura mora iznosi između 24 i 27 stupnjeva, a uz uglavnom vedro nebo i visok UV indeks sredinom dana bilo bi najbolje držati se hlada.

U petak i subotu u kopnenim će dijelovima Hrvatske biti pretežno sunčano i vruće. U nedjelju će biti dosta sunčanog vremena, ali će se sa zapada skupljati sve više oblaka te će biti i pljuskova. Na istoku će do kraja tjedna biti sunčano.

I na moru će do kraja tjedna biti uglavnom sunčano, osobito u Dalmaciji, dok sjevernije može biti ponekog pljuska, češće u nedjelju, kada mogu biti i izraženiji. Jugo će postupno jačati pa će za vikend biti jako, na udare i olujno.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene