Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Vikend počinje vrućinama, a potom stižu pljuskovi i grmljavina: Meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme čeka idućih dana

Visok UV indeks, uz sunčano i vedro vrijeme, znači da je opekline moguće dobiti za manje od 20 minuta, osobito između 11 i 16 sati. Vremenska prognoza pokazuje da se i u subotu treba čuvati sunčeva zračenja, ponajprije na Jadranu, dok će na kopnu ono biti nešto slabije.

U subotu prijepodne će u cijeloj zemlji biti sunčano. Puhat će slab vjetar, u unutrašnjosti jugozapadni, a na obali, prema podnevu, maestral. Već će od jutra bit će prilično toplo. Najniža će temperatura biti uglavnom od 14 do 18 stupnjeva, a samo će u gorju biti malo niža. Vremenska prognoza pokazuje da će tijekom dana temperatura rasti pa će ubrzo postati vruće i sparno.

U središnjoj Hrvatskoj temperatura će se popeti do oko 30 stupnjeva. U početku poslijepodneva bit će sunčano, a onda postupno sve oblačnije, sve nestabilnije, pa raste mogućnost za pljuskove i grmljavinu koji će biti relativno česta pojava. Prvo stižu na sjever, otprilike nakon 15 sati, a u južnije predjele tek nakon 17 sati. Lokalno je moguće i jače izraženo nevrijeme s tučom, osobito u Podravini. Zapuhat će umjeren, a za vrijeme pljuskova i jak sjeveroistočnjak.

Slično će vrijeme biti i u Slavoniji. U početku sunčano, vruće i sparno, a onda nakon 17 sati sve nestabilnije, sve češće uz pljuskove, grmljavinu, a lokalno i nevrijeme s tučom. Temperatura će se popeti do 31 stupnja, sa slabim do umjerenim sjevercem, nešto jačim za vrijeme pljuskova.

Na sjevernom Jadranu cijeli dan će biti sunčano i vruće, uz malo oblaka. Puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar. Najviša temperatura iznosit će oko 27 stupnjeva. U gorju će biti nestabilnije i oblačnije, uz česte pljuskove i grmljavinu, osobito nakon 15 sati. Prije njih će biti vruće i sparno uz temperaturu od 26 do 28 stupnjeva.

U Dalmaciji će u subotu biti sunčano i vruće, uz tek malo oblaka. Puhat će slab do umjeren maestral, a temperatura će biti između 26 i 29 stupnjeva, rekao je u Dnevniku Nove TV meteorolog Nikola Vikić-Topić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OBJAVILO TUŽITELJSTVO Podignuta optužnica protiv Severine zbog "dva kaznena djela nametljivog ponašanja"

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović moskovski čovjek s pantovčaka HDZ o Milanoviću: "Iskompleksiran, pakostan i ljubomoran na Andreja Plenkovića"

Idućih dana na kopnu će vrijeme biti sunčano. U nedjelju će biti malo manje vruće, no onda početkom sljedećeg tjedna ponovno će biti sve toplije uz temperature do 31-32 Celzijeva stupnja. Mogući su samo kraći, lokalni pljuskovi, najvjerojatniji su u gorskim predjelima.

Na Jadranu će tijekom narednih dana vrijeme biti stabilnije i sunčanije. Pokoji pljusak moguć je u unutrašnjosti Dalmacije, vrlo rijetko i uz obalu. U nedjelju će puhati slab do umjeren maestral, a zatim, od ponedjeljka, umjereno i jako jugo. Temperatura će iznositi oko 29 stupnjeva.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene