Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Toplinski val nastavit će jačati: Meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme čeka ovaj tjedan i kada će vrućine malo popustiti

Sljedeća tri dana očekujemo nastavak toplinskog vala koji će prema petku još malo jačati. Dobra je vijest da vremenska prognoza pokazuje da će ovog vikenda u kontinentalnom dijelu ljetne vrućine malo popustiti, premda će i dalje biti vrlo toplo ili vruće.

U utorak ujutro i prijepodne posvuda će prevladavati sunčano vrijeme. Vremenska prognoza pokazuje da će najniža jutarnja temperatura zraka u nizinama unutrašnjosti većinom dosezati 20, a na Jadranu i 25 Celzijevih stupnjeva. Zbog toga povoljni uvjeti za spavanje postoje jedino u svježijem gorskom području.

U središnjoj Hrvatskoj vrijeme će biti pretežno sunčano i vruće, a vjetar slab do umjeren. Kasno poslijepodne i navečer lokalno su mogući pljuskovi i grmljavina, a ponegdje će biti i izraženiji. Najviša dnevna temperatura iznosit će oko 35 stupnjeva.

U istočnim predjelima također će biti pretežno sunčano i vruće uz temperaturu od 34 ili 35 stupnjeva. Kasno poslijepodne i navečer i ondje je moguć poneki pljusak i grmljavina.

U gorskoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Istre poslijepodne i navečer lokalno može biti i izraženih pljuskova i grmljavine. Na moru će većinom biti sunčano vrijeme, ali je ponegdje moguć lokalni pljusak. Vjetar će biti slab do umjeren, a poslijepodne će vruće uz temperaturu od 31 do 34 stupnja.

U Dalmaciji će biti sunčano i vruće uz slab do umjeren sjeverozapadnjak i poslijepodnevnu temperaturu od 33 do 36 stupnjeva. Kasno poslijepodne i navečer, prije svega u unutrašnjosti, postoji mala mogućnost za pokoji pljusak i grmljavinu.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović u madridu Potvrdio Ured predsjednika: Milanović će se sastati sa finskim predsjednikom i švedskom premijerkom

Pročitajte i ovo Imaš pravo, ostvari ga Imaš pravo, ostvari ga Imate li pravo odreći se dugova bliske osobe nakon njezine smrti? Ovo su detalji koje morate znati

Ljetnu vrućinu u manjoj će mjeri ublažavati temperatura mora koje je već prilično toplo te ponegdje doseže i 27 stupnjeva. Ovo je vrijeme kad neprestano upozoravamo na vrlo visoki UV indeks. Nemojte ga zanemariti, istaknuo je tijekom vremenske prognoze meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

U unutrašnjosti uz sunce i ljetnu vrućinu slijedi nastavak toplinskog vala. U srijedu poslijepodne i navečer na zapadu će biti nestabilnije uz mogućnost za lokalne pljuskove s grmljavinom.

Na Jadranu će sve do petka biti sunčano i vruće.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene