Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

U četvrtak klimatološki počinje jesen: Meteorolog Ivan Čačić otkriva kakva nam promjena stiže

U četvrtak klimatološki počinje jesen i to uz prolaznu epizodu osjetno hladnijeg vremena s oborinama. No, već od petka temperatura zraka će svakim danom ponovno rasti pa će u većini krajeva opet biti vrlo toplo, premda ne i posve stabilno.

U četvrtak ujutro će mjestimice biti kiše te pljuskova i grmljavine, i to najprije u zapadnom dijelu zemlje. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeveroistočnjak, na sjevernom Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita i s olujnim udarima. Jutarnja temperatura u kopnenim će krajevima iznositi od 12 do 17, a na moru od 19 do 25 Celzijevih stupnjeva.

Tijekom dana će u središnjoj Hrvatskoj biti pretežno oblačno, mjestimice s kišom, ponegdje i obilnijom. U drugom dijelu dana postupno će doći do smirivanja vremena, a puhat će slab do umjeren sjeveroistočni vjetar. Bit će osjetno hladnije uz najvišu temperaturu od 17 do 21 stupnja.

U istočnoj Hrvatskoj vrijeme će biti promjenljivo oblačno i osjetno hladnije, povremeno s kišom. Moguć je i poneki pljusak, a puhat će većinom umjeren sjeverac, rekao je tijekom vremenske prognoze Dnevnika Nove TV meteorolog Ivan Čačić

U gorskoj Hrvatskoj vrijeme će biti oblačno s kišom, ponegdje i većom količinom oborine. Na sjevernom Jadranu bit će promjenljivo, mjestimice uz kišu, a ponegdje i izraženiji grmljavinski pljusak, osobito u prvom dijelu dana. U Istri će poslijepodne uglavnom biti suho sa sunčanim razdobljima. U gorju će uglavnom puhati umjeren sjeveroistočnjak, a na Jadranu umjerena, podno Velebita i jaka bura s olujnim udarima. Najviša temperatura u gorju će iznositi od 13 do 18, a na Jadranu od 22 do 26 stupnjeva.

U Dalmaciji će vrijeme biti promjenljivo, mjestimice uz kišu te pljuskove i grmljavinu. U početku će puhati slaba i umjerena bura, na sjevernom dijelu ponegdje i jaka. Vjetar će zatim okrenuti na sjeverozapadnjak, a krajem dana ponovno će zapuhati bura. Poslijepodne će temperatura iznositi od 25 do 29 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Psihijatar Goran Arbanas GORAN ARBANAS Što je bio okidač za brutalni zločin? Psihijatar za Dnevnik Nove TV o stravičnom ubojstvu u Novskoj: "Znamo za neke faktore rizika"

Pročitajte i ovo Oleg Butković, potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture U DNEVNIKU NOVE TV Ministar Oleg Butković otkrio kad očekuje ostavke članova Uprave Ine i poručio: "Premijer je bio vrlo jasan"

U unutrašnjosti će u petak još ponegdje biti malo kiše, a zatim će se razvedriti. U subotu ujutro će mjestimice biti magle, a danju pretežno sunčano. U nedjelju će biti djelomice sunčano i još toplije, no nestabilno uz poneki pljusak i grmljavinu.

U petak ujutro na Jadranu još može biti mjestimične kiše, a krajem subote na sjevernom dijelu mogući su lokalni pljuskovi i grmljavina, što će se u nedjelju proširiti i na veći dio Jadrana. U petak prijepodne puhat će bura, a zatim sjeverozapadnjak. U subotu će puhati jugozapadnjak pa jugo.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene