Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nikamo bez kišobrana

O sunčanoj i toploj jeseni idućih nekoliko dana moći ćemo samo sanjati: Doznajte kad će se vratiti dani s više sunca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sunčan i topao jesenski dan, kakav je jučer bio s nama u većini zemlje, danas možemo samo sanjati. Čeka nas nova kiša i veća promjena vremena uz koju onda ide sve ostalo: zahladnjenje i jaka do olujna bura, grmljavinski pljuskovi te za kraj velike količine kiše u kratkom vremenu.

Za većinu zemlje jutro će biti sivo i kišovito. Na sjevernom i srednjem Jadranu od jutra će biti i obilnih grmljavinskih pljuskova, a jaka kiša padat će u većini zemlje.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Ljeto je uranilo Već uskačemo u kratke rukave? Prognostičar Nove TV otkriva kakvo nas vrijeme čeka u nadolazećim danima Ilustracija Vremenska prognoza Kakvo nas vrijeme očekuje ovaj tjedan otkriva meteorolog Nikola Vikić-Topić

Poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj ostaje oblačno i kišovito, a zanimljivo je i što se temperatura u odnosu na jutarnje vrijednosti i neće previše mijenjati te će i u nastavku dana iznositi od 11 do 15 stupnjeva.

Najmanje kiše padat će u Slavoniji, a i temperature će ondje biti malo više nego u središnjem dijelu.

Kiša će padati cijeli dan i u gorskom dijelu, a povremeno će biti jaka i obilna. Na sjevernom Jadranu bit će grmljavinskih pljuskova, a zapuhat će i jaka olujna bura. Temperatura na moru će iznositi oko 17-18 stupnjeva, a u gorju će se spustiti i do osam stupnjeva.

U Dalmaciji i na otvorenom moru puhat će jako jugo i jugozapadnjak. I ondje će u drugom dijelu dana biti kišovito uz obilne grmljavinske pljuskove, a temperatura će se kretati od 18 do 21 stupnja.

Petak će u kopnenim krajevima biti oblačan uz malo kiše, ali će zatim biti sunčanije uz hladna jutra, osobito u nedjelju. Temperatura će se tijekom jutra spuštati do četiri stupnja, a tijekom dana će se penjati do 13 stupnjeva.

Na Jadranu će u petak vrijeme biti promjenjivo uz česte pljuskove, a zatim će biti sunčanog vremena, osobito u nedjelju. Jutarnja temperatura u narednim će danima iznositi 12-13, a tijekom dana od 18-19 stupnjeva.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene