Već se jučer u većem dijelu zemlje naoblačilo, a danas se sprema i nova kiša, koja će ponegdje biti jaka i oblina. Na Jadranu, i to osobito na sjevernom i na srednjem dijelu, bit će povremeno izraženijih grmljavinskih pljuskova, a njih bi sredinom dana moglo biti i u gorskim područjima. Najmanje kiše bit će na krajnjem jugu i na istoku zemlje.

Galerija


Ujutro će već na zapadu zemlje biti uglavnom oblačno, povremeno i uz slabu kišu. Na Jadranu i područjima uz Jadran tijekom jutra su mogući i grmljavinski pljuskovi, povremeno uz jaku i obilnu kišu. Ujutro će još puhati umjereno do jako jugo, u Dalmaciji i s olujnim udarima.

U središnjoj Hrvatskoj poslijepodne će ostati oblačno i povremeno sa slabom kišom. Jedina promjena bit će okretanje vjetra na sjeverozapadni. Temperatura će iznositi od 15 do 20 stupnjeva.

Potpuno drugačija situacija bit će u Slavoniji, gdje uglavnom neće biti kiše, a bit će i sunčanih razdoblja. Zato će i temperatura biti malo viša te će većinom iznositi između 19 i 21 stupanj.

Andrija Jarak u Areni Zagreb Zagrebačka Arena priprema se za najgori scenarij, postavlja se 500 kreveta: "Nadam se da ih nećemo morati postavljati i na parter"

Davorka Židak, voditeljica intezivnog odjela KB-a Dubrava Liječnica o situaciji u KB Dubrava: "Nikad nisam doživjela da pacijent nema što jesti. Tempo je ubojit, vrlo brzo ćemo dosegnuti svoj maksimum"

Na zapadu zemlje poslijepodne će se početi razvedravati, a sunčanih razdoblja bit će najviše u Istri. Jugo će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Jake kiše i obilnih grmljavinskih pljuskova poslijepodne će najviše biti u Lici.

U Dalmaciji će poslijepodne biti nestabilnije, a grmljavinski pljuskovi bit će jači na sjevernom dijelu nego ovdje na jugu. Jako i olujno jugo, koje će puhati prijepodne, poslijepodne će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak.

Nakon današnje kiše, do kraja tjedna će u kopnenim krajevima prevladavati sunčano vrijeme, ali često uz jutarnju maglu i niske oblake, a past će i malo kiše.

Na Jadranu će ostatak tjedna biti sunčan uz umjeren sjeverozapadnjak i malo svježija jutra.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr