Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaustavio zvižduke

Novi hrvatski predsjednik Zoran Milanović: "Neće biti spletki, neće biti tajnih poslova"

Zoran Milanović
Zoran Milanović DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Zoran Milanović Zoran Milanović Foto: DNEVNIK.hr +0 Zoran Milanović izabran za predsjednika RH Galerija 1/2 >>
Novi izabrani predsjednik Zoran Milanović obratio se javnosti nakon uvjerljive pobjede u drugom krugu predsjedničkih izbora. Zaustavio je zvižduke koji su uslijedili nakon spomena Kolinde Grabar-Kitarović te poručio kako u njegovu mandatu neće biti spletki niti tajnih poslova.

Zoran Milanović je na početku zahvalio svojim biračima, ali i svojoj protukandidatkinji Kolindi Grabar-Kitarović. 

Pročitajte i ovo Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba Zoran Milanović - 7 Oglasio se na društvenim mrežama Milanović se ponovo obrušio na Ustavni sud: "Kolinda Grabar-Kitarović? Tumarala je po HDZ-ovim dernecima"

"Dobro došli u tvornicu pobjede. Hvala svima, hvala i onima koji su me podržali i onima koji nisu. Hvala i mojoj protukandidatkinji", rekao je Milanović.

Nakon spomena Grabar-Kitarović uslijedili su zvižduci iz publike koje je Milanović ubrzo zaustavio poručivši okupljenima: "Imali smo takvu situaciju prije pet godina i - nikada više."

Rekao je da je kampanja bila duga i naporna te se ispričao ako je ikoga "nagazio" i dodao kako to nije bilo namjerno.

"Bio sam premijer i to mi je bio teret. Borio sam se za istinu, iako je ona često bila u oku promatrača. Znam da puno njih nisam po volji, ali s tim moramo živjeti", rekao je Milanović

Poručio je da će ostati isti kao što je bio i u kampanji te se nada da neće iznevjeriti povjerenje birača.

"Ovih 4 milijuna što nas ima traži svoje mjesto pod suncem i mjesto u Europi. To trenutno ne ide onako kako smo očekivali, ali nade ima. Nemam iluzija za velevlast, znam što predsjednik može, a što ne smije. Neće biti spletki, neće biti tajnih poslova. Sve stranke za mene će na formalnoj razini biti iste. Mi smo parlamentarna demokracija. To možda nije savršeno, ali boljeg nema", rekao je i još jednom zahvalio svima.

Rekao je da nikada nije bio čovjek od velikih i nerealnih obećanja.

"Neću dijeliti hrvatske građane. Neke stvari se možda ne trebaju reći ili se trebaju reći drugačije. Ponekad sam znao napraviti ljudima moralnu štetu, a da toga nisam bio svjestan. Neka znaju da to nikada nije bilo namjerno. Ja sam sretan čovjek", rekao je. 

Prije Zorana Milanovića se okupljenima obratio vidno ganut šef SDP-a Davor Bernardić.

"Dragi prijatelji, hvala vam, neizmjerno sam sretan", kazao je Davor Bernardić u suzama dok su mu okupljeni u stožeru pjevali "Sretan rođendan".

"Hvala svima koju su izabrali normalnu Hrvatsku", rekao je. 

Kako je protekla izborna noć u njegovu stožeru, provjerite ovdje, a detaljan izvještaj s predsjedničkih izbora pročitajte ovdje

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene