Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EUFORIJA U MILANOVIĆEVU STOŽERU

Davor Bernardić u suzama poručio: "Hvala svima koji ste dali svoj glas za Zorana Milanovića! Svima koji su izabrali normalnu Hrvatsku!"

Zoran Milanović
Zoran Milanović DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Zoran Milanović Zoran Milanović Foto: DNEVNIK.hr Siniša Hajdaš Dončić Siniša Hajdaš Dončić Foto: DNEVNIK.hr Ivan Račan Ivan Račan Foto: DNEVNIK.hr Atmosfera u stožeru Zorana Milanovića Atmosfera u stožeru Zorana Milanovića Foto: DNEVNIK.hr +2 Ante Kotromanović i Barbara Štrbac Galerija 1/7 >>
U stožeru Zorana Milanovića slavlje je počelo odmah nakon objave izlaznih anketa, a nastavilo se i tijekom cijele večeri, jer je ubrzo postalo jasno kako je Hrvatska dobila novog predsjednika.

21:40 Novi izabrani predsjednik Zoran Milanović obratio se javnosti nakon uvjerljive pobjede u drugom krugu predsjedničkih izbora. Zaustavio je zvižduke koji su uslijedili nakon spomena Kolinde Grabar-Kitarović te poručio da u njegovu mandatu neće biti spletki niti tajnih poslova.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali Đorđe Gardašević, ustavni stručnjak Sporna odluka Ne stišavaju se reakcije na Ustavni sud: Stručnjak objasnio u čemu je problem

"Neću dijeliti hrvatske građane. Neke se stvari možda ne trebaju reći ili se trebaju reći drugačije. Ponekad sam znao napraviti ljudima moralnu štetu, a da toga nisam bio svjestan. Neka znaju da to nikada nije bilo namjerno. Ja sam sretan čovjek", rekao je.

Cijeli govor možete pogledati OVDJE.

21:25 Davor Bernardić stigao je u stožer Zorana Milanovića. Dočekan je ovacijama: "Hvala vam! Želim zahvaliti..." Prekinuli su ga skandiranjem "Bero! Bero" i zapjevali mu "Sretan rođendan". U suzama je nastavio: "Hvala svima koji su izašli na izbore, a posebno onima koji su dali svoj glas novom predsjedniku Zoranu Milanoviću!"

Kazao je i kako zahvaljuje svima koji su dali svoj glas za normalnu Hrvatsku. "To je ono u što mi vjerujemo, za što se mi borimo! Bilo je posebno lijepih trenutaka, na koje sam bio ponosan. Ponosan sam na Hrvatsku i na novog predsjednika Republike Hrvatske! On ne izvikuje prazne i jeftine domoljubne fraze, kojima je naš narod osiromašen i Hrvatska pokradena. On ne priziva prošlost jer to je politika podjela. 

Siguran sam da će Hrvatska pod njegovim vodstvom napraviti zakret prema normalnom. Građani su pokazali put prema promjenama. Postoji prepreka na tom putu koju ćemo zajedno preskočiti. Mi stvaramo politiku povjerenja, hrabrosti i povjerenja, i zato smo pobijedili, jer su nam građani vjerovali.

Na taj način ćemo nastaviti do konačne pobjede, kako bismo ljudima osigurali bolji, pravedniji život.

Dragi prijatelji, danas je nada pobijedila strah. Hrvatska je uspjela. Vi ste za to zaslužni! Građani naše zemlje koji su dali svoj glas za promjene!"

Tvornicom se prolomilo skandiranje "SDP, SDP"!

"Želim da nam građani vjeruju, kao što su nam vjerovali danas, kako bismo postigli naš cilj - ravnopravnu i sretnu Hrvatsku! Rame uz rame, živjeli! Hvala!" 

20:57 Reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš kazao je kako bi Milanović uskoro trebao doći u svoj stožer. Sabina Glasovac zahvalila je svim biračima i promatračima na izborima. Dodala je kako je uvjerena da će Milanović biti predsjednik svih građana, bez obzira glasali oni za njega ili ne.

Kazala je i kako Milanović sigurno neće likovati, jer ispred njega stoji pet godina teškog rada.

20:40 Ante Kotromanović kazao je: "Po onome što vidimo, Hrvatska bi prvi put mogla imati Vlaja za predsjednika Republike. Treba pričekati rezultate i biti ponizan. Predsjednik mora biti predsjednik svih Hrvata, ne samo jedne stranke. Da nije bilo nosača državnog cekera koji je pokvario feštu, ovo bi zbilja bila fešta demokracije. Svaka čast i Kolindi Grabar-Kitarović i Milanoviću na toj jednoj fajterskoj borbi."

Kazao je da mu je smetala isključivost i mržnja: "Po čemu sam ja manji Hrvat ako sam glasao za Milanovića? Kome ja moram dokazivati svoje hrvatstvo?"

20:17 Hajdaš Dončić kazao je kako bi Milanović mogao doći poslije 22 sata te kako su se čuli i da je zadovoljan rezultatima. "Pričekajmo još malo pa ćemo početi slaviti."

20:12 Ivan Račan kazao je kako su ovi rezultati jako ohrabrujući, ali treba pričekati malo veći uzorak.

Na pitanje što je presudilo, kazao je: "Milanović se nije skrivao ni iza koga. Sam je odlučio ići u ovo, odradio je kampanju jako dobro.

On nema što skrivati, svi znaju kakve su njegove prednosti i mane. Pokušali smo izvući ono najbolje iz njegova karaktera".

20:01 Stigli su prvi neslužbeni rezultati DIP-a: Zoran Milanović nakon obrađenih 53,62 posto biračkih mjesta osvaja 54,01 posto glasova.

Zoran Milanović Atmosfera u stožeru Zorana Milanovića (Foto: DNEVNIK.hr)

19:52 Goran Aleksić kazao je kako očekuje da će se razlika još malo korigirati te da će na kraju iznositi dva posto glasova, s obzirom na izlaznost dijaspore. 

"Naravno da sam zadovoljan, ali pravo zadovoljstvo bit će kad gospodin Milanović počne raditi sve ono o čemu je govorio za vrijeme kampanje. A vjerujem da hoće. On je kreativan, jak, pun iskustva i nije ničija lutka na koncu", kazao je Aleksić.

19:47 Objavljene su nove izlazne ankete, po kojima Milanović osvaja 53,22 posto glasova.

Biljana Borzan kazala je kako su više nego zadovoljni. Dodala je i kako su građani velikim izlaskom pokazali da su zainteresirani za ove izbore i to tko će biti predsjednik Hrvarske. "Nebitno je koliki će biti postotak, pobjeda je tu! Dosta nam je pomogla kampanja HDZ-a i silna agresija koju su pokazivali njihovi birači, pa i samom Zoranu Milanoviću. Biračima je dosta da im HDZ vodi zemlju", kazala je Borzan.

Kazala je kako je Škoro uspio otkinuti glasove HDZ-u, koji nije mogao računati da će njegovi glasači automatizmom glasati za Grabar-Kitarović.

19:35 U Milanovićevu stožeru u Tvornici i dalje je euforično, javlja novinarka DNEVNIK.hr-a Ana Trgovac. "Svi kažu da su očekivali ovakav rezultat. Smatraju da se do kraja neće ništa bitnije promijeniti, možda u postotku, ali ne u redoslijedu." 

19:16 Šef Milanovićeva stožera Orsat Miljenić kazao je kako za pravo slavlje treba čekati službene rezultate, ali da su jako zadovoljni.

"Ovo je bio jedan dobro odrađen posao, nadamo se da će ovako ostati do kraja!"

19:06 Siniša Hajdaš Dončić kazao je kako su jako zadovoljni izlaznim anketama: "Republika je pobijedila!" Rekao je kako su sretni, ali i da čekaju prve službene rezultate te kako se nada da će se trend nastaviti. Zahvalio je svim biračima koji su izašli na izbore. "Građani su izabrali, izabrali su republiku!"

Reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac kazala je kako je bilo dosta napetosti u stožeru sve do objave izlaznih anketa, no potom je atmosfera postala euforična.

Statistička pogreška kod izlaznih anketa iznosi 1,3 posto, i njima nije obuhvaćena dijaspora, no Milanovićeva prednost nad Kolindom Grabar-Kitarović gotovo je nedostižna.

19:01 Na Facebooku se oglasio Zoran Milanović: "Hvala vam! Hvala svim volonterima, svima vama koji ste mi bili podrška u ovih šest mjeseci. Ljudi, hvala vam!" 

19:00 Po prvim izlaznim anketama nakon drugog kruga predsjedničkih izbora, objavljenim u 19 sati, Zoran Milanović osvaja 53,25 posto glasova.

Nakon objave izlaznih anketa u Milanovićevu stožeru zavladala je euforija, okupljeni su pljeskali i skandirali "Zoran, Zoran!".

Prvi krug predsjedničkih izbora održan je u nedjelju, 22. prosinca 2019. U drugom krugu glasači su birali između Zorana Milanovića, koji je u prvom krugu osvojio 29,55 posto glasova (562.783 glasa), i Kolinde Grabar-Kitarović, koja je dobila 26,65 posto glasova (507.628 glasova).

Milanović je glasao jutros, a ispred biračkog mjesta verbalno ga je napao jedan muškarac uzvikujući: "Ne može mene nitko maknut, komunjara da me makne. Laže vas sviju. Šta je, šta se ti javljaš?"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene